Promo

Poznati talijanski vizažist u Zagrebu predstavio najnovije make up trendove!

PR 08. lipnja 2018.

Giovanni Fasiell održao Master Class u zagrebačkom Arimed Učilištu!

Vizažist svjetskoga glasa Giovanni Fasiell, koji je bio glavni vizažist priznatih brendova kao što su Dolce&Gabbana i Cartier, a danas potpisuje liniju mineralne dekorativne kozmetike za Reviderm, gostovao je u zagrebačkom Arimed Učilištu gdje je ekskluzivno održao jednodnevnu make up radionicu. Giovanni je polaznicama predstavio najnovije trendove i trikove u šminkanju.

 

U dnevnoj varijanti make upa naglasak je na korištenju prozračnih podloga, na bazi minerala, a u kombinaciji s nježnim nijansama sjajila na usnama. Giovanni predlaže za ljeto „nude“ nijanse sjenila za oči, a akcent je na trepavicama.

„Kako biste izvukli najbolje od trepavica, nakon nanošenja make up-a na oči, prislonite maramicu na gornji kapak i tek onda nanesite maskaru. Tako ćete biti sigurni da je četkica prošla kroz baš svaku trepavicu i dala joj željeni volumen, a neće doći do mrlja na kapcima koje su mnogima noćna mora.“– savjetovao je Giovanni.

Rumenilo je apsolutni „must“ u make up-u ove sezone, a Giovanni je naglasio kako su boja breskve i nježno roza poželjne u ljetnim danima jer daju izgled svježeg i mladolikog lica, što svi želimo. „Na velika vrata se vraćaju sjajne usne koje također daju dozu mladolikog izgleda i dodatni efekt putenosti, nasuprot mat ruževima koji definitivno izlaze iz mode. – zaključio je ovaj priznati talijanski vizažist.

Osim dramatičnijeg make up-a na očima, u večernjoj varijanti izuzetno su bitne i obrve koje mnoge žene zanemare ili krivo naglašavaju, a njegov savjet mogao bi pomoći svima koji se muče s izgledom obrva:

„Početak obrve ne naglašavajte jednako intenzivno kao i ostatak. Početni dio obrve iscrtavajte slabijim pritiskom i time ćete postići transparentni izgled, a ostatak iscrtavajte jače kako bi se dobila definicija.“