FOTO by Jaka Ivančič / Instagram @plitvicelakesnp

Putovanja

Plitvička jezera i njihova zimska idila!

Viktoria Mikulić 16. siječnja 2024.

Obožavamo Plitvice, posebice zimi…

Nacionalni park prekrasan je u svakom godišnjem dobu i teško je odlučiti se kada ga posjetiti. Proljeće je idealno za posjet zbog pristupačnih temperature, ljeto je pak zanimljivo jer dulje traje dan i možete ga istraživati uzduž poprijeko. Jesen vjerojatno donosi najraskošniju paletu boja koja zauvijek ostaje u sjećanju, dok je posjet zimi, kada je sve nekako tiho i mirno, čista magija.

Iako Gornja jezera nisu otvorena zimi, barem jednom u životu isplati se otići na Plitvice dok pada snijeg, jer će vam se ta scena urezati u pamćenje. Nakon što posjetite park, još je posebnije ušuškati se u nekoj od drvenih kućica u blizini poput onih smještenih na drvetu i promatrati eksterijer u toplini i prisustvu dragih osoba.

Ako i vi smatrate da ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža prelijepe vidike na jezera skrivene ostatak godine, ne propustite doživjeti idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetiti blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušati bogatstvo gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom.

Na sljedećem LINKU možete saznati cijenu ulaznica, a prije dolaska, preporučujemo provjeru stanja u Parku pozivom na broj +385 53 751 015.

Da podsjetimo, Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.