Zabava

Otkrivamo posebnosti beba rođenih u rujnu!

Mia Vodopija 25. kolovoza 2023.

Jeste li znali da se 9. rujna rodi više beba nego bilo koji drugi dan u godini?

Vjerovali ili ne, rujan je popularan rođendanski mjesec. Za one koji nisu znali, 9. rujna se rodi više beba nego bilo koji drugi dan u godini (možda je ovaj baby boom posljedica toga što se roditelji osjećaju posebno zaljubljeni oko zimskih praznika!).

Našli smo nekoliko zanimljivosti o vašim rujanskim bebama koje vjerojatno do sada niste čuli!

Rujanske bebe imaju poseban kamen rođenja

Safir je rujanski dragulj. Tradicionalno je plave boje, ali jeste li znali da može biti ružičasti, žuti ili zeleni?

Rujanske bebe su Djevice i Vage

Ako vam rođendan pada početkom mjeseca, vi ste Djevica, najpoznatija po tome što je praktična, odana i organizirana. Nakon 22., vi ste uravnotežena, društvena i poštena Vaga.

Rujanske bebe imaju dva zvjezdana rođena cvijeta

Aster (zvjezdan) i jutarnja slava je cvijeće koju vežemo uz kraj ljeta i početak jeseni. Aster potječe iz grčkog i znači zvijezda – tako sladak za vašu malu zvijezdicu! Jutarnje slave također imaju zvjezdanu vezu – njihova su središta u obliku zvijezde.

Rujanske bebe briljiraju u školi

Jedno britansko istraživanje sugerira da bi bebe u rujnu mogle briljirati u učionici. Djeca rođena u ovom mjesecu imala su 20% veću vjerojatnost da će upisati elitne škole…

Rujanske bebe mogu imati dug život pred sobom

Rujan će vjerojatno doživjeti 100! Bebe rođene od rujna do studenog imaju veće šanse da dosegnu obilježje stoljeća, možda zato što su od prve zime zaštićene imunitetom u majčinom mlijeku.

Rujanske bebe svoj mjesec rođenja dijele s mnogo poznatih osoba

U rujnu su rođeni Beyoncé, Zendaya, Will Smith, Keanu Reeves i princ Harry, ali i hrvatski celebrityji Maja Šuput, Slaven Bilić , Vanna i Doris Pinčić.

Neovisno o tome kada je vaša beba rođena, bitno je znati da je horoskop vid zabave i da ga se ne smije ozbiljno shvatiti. Sve bebe su super bebe!