FOTO by Instagram @hair.by.suzi / @sophie_murraayy / @afnandano

Ljepota

“Old money bob” – HIT frizura kao vintage remek-djelo!

Viktoria Mikulić 16. siječnja 2024.

Sofisticirani bob trebao bi biti na vašem radaru prije sljedećeg zakazivanja termina kod frizera…

Old money bob se poigrava estetikom “starog novca” koja je do sada prikupila preko 12,5 milijardi pregleda na društvenim mrežama. Trend slavi elegantan i prikriveno luksuzan stil poznatih dama, poput Blair Waldorf iz serije Gossip Girl, koji sačinjava tradicionalne komade (kapute, suknje s vrhovima, bijele košulje, jakne od tvida, mokasinke i džempere prebačene preko ramena).

Razlikuje se od tihe luksuzne estetike po tome što nije samo suptilno šik, već unosi i vintage vibru.

Iz toga slijedi da se estetika uključila u trendove frizure, dok „old money bob“ slavi klasičan oblik, s dodatnim volumenom i modernim izgledom.

Što je „old money bob“?

Riječ je o bezvremenskoj frizuri s modernim prizvukom. „Old money bob“ je zapravo kratak kroj, voluminozan, iznad ramena. Posjeduje punoću, s oblikovanjem oko prednje strane za ekstra elegantni odskok. Pokazalo se da je ova frizura među omiljenima u posljednje vrijeme i čini se da će biti u trendu tijekom 2024.

U nastavku donosimo nekoliko inspiracija s Instagrama i moramo priznati da ova frizura zaista izgleda „skupocjeno“. No baš kao i kod svake druge kratke frizure, češći odlazak kod frizera je zagarantiran ako želite da vam frizura izgleda upravo ovako kao na slikama.