FOTO by Skintegra

Ljepota

Novitet poznatog hrvatskog brenda SKINTEGRA

admin 02. veljače 2024.

Zaljubite se u njegu lica...

Već svima dobro znana Skintegra dobila je svog novog člana. Poznati hrvatski brand već duže vrijeme najavljuje uvođenje retinola u svoj asortiman, a ove zime smo napokon i dočekali Skintegrin Retiron 0.05.

Za početak što su retinoidi? Što je retinol, a što retinal?

Retinoidi su skupni naziv za moćne aktivne tvari koje spadaju u derivate vitamina A, jednog od poznatijih vitamina koji se koriste u njezi lica. Mogu biti topikalnog ili oralnog tipa. Topikalni se retinoidi dijele na kozmetičke preparate u slobodnoj prodaji i na one dostupne isključivo putem liječničkog recepta.

Koja je glavna razlika između retinola i retinala?

Jedna od osnovnih razlika između retinala i retinola je vrijeme koje je potrebno za postizanje učinka. Nakon što se retinol apsorbira u kožu, on mora proći dva procesa da bi se pretvorio u aktivnu retinoičnu kiselinu: retinol u retinal, zatim retinal u retinoičnu kiselinu. Retinal, s druge strane, prolazi samo jedan proces pretvorbe i to onaj u retinoičnu kiselinu, odnosno aktivni oblik vitamina A.

Budući da je retinolu potrebno malo više vremena da postane koristan za kožu u obliku retinoične kiseline, potrebno je i nešto više vremena da se vide rezultati. Retinal je specifičan i po tome da jedini ima antibakterijsko djelovanje koje ciljano pruža učinak protiv akni, a uz to vrlo rijetko uzrokuje klasično perutanje kože kao što je slučaj kod retinola. Pritom ne zaboravite kako je retinal najbliže što možete dobiti vitaminu A koji se izdaje na recept – tretinoinu.

Što je Retiron 0.05 i po čemu je toliko poseban?

Retiron 0.05 je serumska emulzija na bazi 0.05% enkapsuliranog retinala, osnažena niacinamidom, trima esencijalnim ceramidima i njihovim perkusorima, antioksidansima, pantenolom i madekasozidom.

Retiron 0.05 – 22,00 EUR

Retiron 0.05 sprječava pojavu komedona i prištića te ubrzava njihovo zacjeljivanje uz preventivni učinak na preuranjene znakove starenja.

Kada očekivati prve rezultate?

S kontinuiranim korištenjem Retirona 0.05 možete očekivati manje diskoloracija, manje akni i komedona, zategnutu, čvrstu kožu, smanjenu dubinu bora, sužene pore i glađu teksturu.

Osim toga, biljni ekstrakti kozokrvine i moroške imaju snažan protuupalni i umirujući učinak te sadrže omega masne kiseline koje dodatno jačaju barijernu funkciju kože te joj pomažu zadržati vlagu i smanjiti izraženost linija i bora.

Naravno, uz korištenje svih oblika retinoida obavezna je i UV zaštita. U suprotnom možete očekivati kontraefekt u vidu raznih pigmentacija ili čak manjih opeklina.

Iz toga se razloga retinoidi koriste tijekom hladnijih mjeseci, a ljeti ga zamjenjuje neki drugi sastojak sličnog djelovanja poput bakuchiola. Skintegra je nedavno izbacila i novi SPF, a radi se o Solaru II sa zaštitnim faktorom 50 koji se može idealno kombinirati u rutini s Retironom 0.05.

Solar II SPF 50 – 30 EUR

Više proizvoda ovog fantastičnog domaćeg brenda možete pronaći i kupiti unutar Skintegra web trgovine.

Autor teksta: Una Lora Banjac