Promo

Novi interijer i omiljene slastice u novom ruhu

PR 21. svibnja 2018.

Predstavljen novi koncept Torterie Macaron

Inspiracija za uređenje bila je tradicionalna francuska slastičarna tzv. pâtisserie koja spaja klasične elemente s pastelnim bojama interijera. U ovom je prostoru prvi puta predstavljen novi vizualni rebranding slastičarni Torterie Macaron.

Ručno rađeni macaronsi, kremaste torte, vrhunska čokolada i premium sladoled… slastice Torterie Macaron već su naveliko osvojile sladokusce svih uzrasta. Sada su otišli i korak dalje, tako da su omiljene slastice predstavljene u novom konceptu koji je otvoren u modernom urbanom naselju na Vrbanima, na velikoj terasi Point Shopping centra.

„Kao vintage element zadržali smo parket slagan u riblju kost, mramorne stolove te štukature po zidovima s rustikalnim ogledalima, dok smo tradicionalne materijale poput drva zamijenili modernim crnim metalom. Izabrali smo tamnije boje zidova i stropova kako bi neodoljive šarene slastice došle što više do izražaja. Jedino je ružičasti zid s pripadajućom klupom nastao kao odgovor na sam prostor.

Tamni i uvučeni dio tako je dodatno naglašen, čime smo manu pretvorili u vrlinu, a gosti su dobili intiman prostor za uživanje u francuskim slasticama“, priča Boška Bahtijarević iz studija Arhitekturi koja je uredila i ostale prostore Torterie Macaron slastičarni. Novim prostorom, nametnuo se i novi stilski izričaj na oduševljenje svih gostiju!

„Namještaj je većinom rađen po mjeri, radili smo sve metalne police, šank, stolove te obje sofe prema našim nacrtima. Poseban detalj ovog interijera je i sama rasvjeta u obliku kotača zlatne boje koja dominira ulaznim središnjim dijelom“, dodatno naglašava arhitektica.

Nove Torterie Macaron donijele su živost na drugi kat shopping centra, a velika terasa puna zelenila dominira prostorom. Jedan zid je samo zelen, dok je na drugome “izraslo” razno drugo bilje i stvorilo jednu lijepu kulisu samoj terasi. Uz dvije posebnije fotelje koje se nalaze samo uz taj zid, stvorili smo još jedan kutak za goste – vrijedan objava na Instagramu svih trendsetera i onih koji se tako osjećaju.

„Dizajniranje cvjetnog zida i punjenje polica dekorom, koji je posebno biran samo za ovaj prostor, dobili smo priliku ostvariti našu ideju te prijeći granicu od same arhitekture, uređenja interijera do dekoriranja koje se stvaralo na licu mjesta bez nacrta – što je nama bio jedan super izlet i odmak!

Cvijeće je birano bojama samih macarona, tako da je “lajtmotiv” ovog prostora radost koja te obuzme samim ulaskom i pogledom na to šarenilo okusa i mirisa“, naglašavaju iz studija Arhitekturi.

Radosnu vijest s oduševljenjem su dočekale mame i klinci koji sada napokon u svojem kvartu imaju lijepo mjesto za uživanje u slasticama. Torterie Macaron je u svega nekoliko godina stvorio prepoznatljiv brend slastičarni koje garantiraju kvalitetu slastica i užitak za svako nepce.

Njihov sladoled slovi kao jedan od najboljih, a nedavno su se proširili i otvorili prvu slastičarnu van Zagrebu – u Zadru.