FOTO by Instagram @galerieslafayette / @stephaniefarran / @coventgardenldn

Zabava

Njihovo veličanstvo! Magična božićna drvca zablistala na ulicama svjetskih metropola

Krešimir Šustić 03. prosinca 2020.

Ako nam se posreći, iduće godine ćemo ih gledati uživo

Cijela 2020. godina je neobična i učimo se živjeti s određenim ograničenjima, no moramo iskreno priznati da nam se uistinu teško nositi s nemogućnošću putovanja i posjeta atraktivnih destinacija.

Budući da smo zagazili u adventsko doba, ulice, parkovi i gradski trgovi brojnih svjetskih metropola su zasjali u milijunima lampica i ostalih prigodnih božićnih ukrasa.

Srećom, postoje društvene mreže na kojima možemo vidjeti predivna božićna drvca kako ponosno stoje, usprkos svim nedaćama koje su nas snašle.

Iako si tako još više stavljamo sol na ranu jer trenutno ne možemo uživati u spektakularnim pogledima i stvarati veličanstvene fotke, ne preostaje nam ništa drugo nego maštati.

Jedan od najpoznatijih prizora je definitivno raskošna jelka ispred Rockefellerovog centra u New Yorku, koji je svojih nekoliko minuta dobio i u filmskom klasiku “Sam u kući 2”.

Jednako zanosne najbožićnije dekoracije možemo vidjeti i u gradu ljubavi, Parizu, točnije viseći primjerak u galeriji Lafayette, kao i dva ljepotana ispred palače Vendôme.

Stanovnici Londona mogu se pohvaliti s blještavim drvcem smještenim u gradskoj četvrti Covent Garden koje stoji u ogromnoj tegli s mašnom, ukrašenoj lampicama i kuglicama.

Bogate prizore možemo vidjeti i na ulicama Beča, Düsseldorfa, Gdanska i ostalih europskih i svjetskih metropola za koje se nadamo da ćemo ih dogodine posjetiti.