Promo

Netradicionalna romantika u novoj eNVy room kolekciji!

PR 07. veljače 2018.

Kombinacije inspirirane edvardijanskim dobom podsjećaju na prekretnicu u ženskom odijevanju te prizivaju sliku Gibson Girl kao glasnogovornice novih generacija

Romantika ne mora nužno biti tradicionalna. Ovako bi se u najkraćim crtama mogla opisati nova kolekcija dizajnerskog dvojca eNVy room koja će se predstaviti 12.02. i koja će sadržavati 30 novih dnevnih i večernjih kombinacija u duhu ženske mode na prijelazu iz viktorijanskog u edvardijansko razdoblje.

 

Inspiraciju su, poručuju autori, pronašli upravo u slobodnijem i praktičnijem ozračju vremena u kojem se žene sve više uključuju u društveni život, a u skladu s time se i odijevaju:

„Novom kolekcijom nastojali smo povezati elemente spomenutog razdoblja, uz boho chic i neke sportske detalje, a muzu smo pronašli u liku Gibson girl – ilustriranog, pomalo satiričnog lika koji se nametnuo kao personifikacija žene toga razdoblja, lijepe i uvijek dotjerane a istovremeno romantične, neovisne, samouvjerene i aktivne. Upravo takvom vidimo i modernu ženu, za koju vjerujemo da će se pronaći u ovim modelima“ – poručuju Vjeko Franetović i Nikica Ivančević.

 

Izložene odjevne kombinacije uistinu je teško ne zamijetiti, ponajprije zbog kontrasta „retro-strogih“ krojeva nasuprot „seksi-ženstvenih“prozirnih materijala koji otkrivaju donje rublje, a dominiraju i snažni detalji kao što su bogati volani, raskošna čipka i puf rukavi.

Kao i uvijek, u prvom planu su haljine, od raskošnih večernjih toaleta do kratkih koktel haljina, uz zamjetan dašak sportskih elemenata kao što su bočne poprečne pruge koje najčešće viđamo upravo na sportskoj odjeći.

Buduće mladenke za sebe će pronaći deset bijelih modela u rasponu od ležernijeg boho chica do raskošnih vjenčanica od čipke i perli, a tu su i kombinezoni, jakne, odijela i kompleti izrađeni od viskoznog cadyja satenskog sjaja i plišane mreže duboko crne boje.

Nisu zanemarene ni dekoracije, koje unose dodatnu dimenziju u crveno-crno-bijeli svijet eNVy room-a – pojedini modeli ukrašeni su raskošnim i svjetlucavim aplikacijama od štrasa i ljuskica u obliku srca, različitih vrsta kukaca i ptica.

Za sam kraj dizajneri nam donose i torbe već prepoznatljivog oblika, koje osim u maloj i srednjoj veličini po prvi put dolaze i u velikom izdanju.

Revija će se održati pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke HP.

Fotografije: Marko Grubišić
Šminka: Sanja Agić
Kosa: Draška Topić
Model: Dea Cesar (Talia Model)