Promo

Ne propustite premijeru obnovljene predstave ”Nevjerojatan događaj” u Teatru Exit!

PR 21. veljače 2019.

Ovaj kazališni komad od ožujka će biti dio Exitovog repertoara...

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte četvero novih mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

………Saznat ćete kak jedan taksist baš tog dana ni imal sreće… i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata…i kak je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu…i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid…. i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta…. i kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global…. i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle… i sve to i još mnogo više….

Predstava Nevjerojatan događaj, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima, glupostima, pa i nesrećema – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Iako je prvenstveno prikazana 2014. godine u KNAPU, ovaj kazališni komad imat ćemo priliku ponovno pogledati na drugoj adresi…

Premijeru obnovljene predstave ‘Nevjerojatan događaj’ možete pogledati 06. ožujka u 20h u Teatru Exit (Ilica 208), a još jednu priliku imate 23. ožujka u isto vrijeme.