FOTO by Instagram @sunnys_adventures_td / @hadoka.hr

Putovanja

Najfotogeničnije mjesto ovog ljeta nalazi se u Omišlju na Krku!

Viktoria Šafranić 08. srpnja 2021.

Centralna točka na kojoj se morate zaustaviti!

Jeste li znali da je Omišalj jedino naselje koje se u Riječkom zaljevu vidi sa svih strana?

Smješten je na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka, točnije na visini od 85 metara, na dijelu na kojem se otok najviše približava kopnu. Izdižući se na strmoj stijeni, Omišalj dominira okolnim prostorom Kvarnera, odnosno gotovo tri kilometra dugim zaljevom.

Naziv Omišalj prvi se put spominje 1153 godine. Danas, kao jedno od najstarijih mjesta na otoku, Omišalj je važno glagoljaško i kulturno središte.

Zavojite kamene uličice stare gradske jezgre i zbijeni nizovi kuća čuvaju u sebi dragocjenu kulturnu i povijesnu baštinu.

Osim bogate kulturno povijesne baštine, dio ponude čine i luksuzni hoteli i privatni apartmani, kao i restorani i konobe sa zavidnom gastronomskom ponudom.

Ne znamo ljetujete li svake godine u Omišlju, posjetili ste ga jednom ili još niste imali priliku otići tamo, no jedno je sigurno – zbog detalja na koji smo upravo naišli, ovih dana biste ozbiljno mogli razmisliti o rezervaciji smještaja upravo tamo.

Osvojila nas je klupica u cvijeću, koja je definitivno najfotogeničnije mjesto za sve Instagram fotografije. Saznali smo i gdje se nalazi, odmah pored Ville Eva na adresi Zagradi 4.

Ako se u potpunosti želite uklopiti u ovaj bajkovit prizor, naš prijedlog je da za fotku odjenete haljinu ili neki drugi odjevni predmet cvjetnog uzorka, baš poput ove stylish majke i kćerkice.

Za kraj, šaljemo vam slane pozdrave s Krka!