Promo

Nagradu za pjesmu godine odnio je Petar Grašo!

PR 01. veljače 2018.

Slušatelji Narodnog odlučili: Grašo pobjednik Dana najbolje domaće glazbe!

Prošla godina za Petra Grašu po mnogočemu je bila nezaboravna jer je protekla u znaku obilježavanja 20 godina karijere i izlaska prvog albuma.

Kada se mislilo kako je spektakl u Areni Zagreb, s više od 18 tisuća ljudi, bio vrhunac godine poznatog glazbenika, sredinom prosinca Grašo je odlučio zahvaliti svim obožavateljima na vjernosti novim singlom – očaravajućom baladom – ‘AKO TE PITAJU’.

Pjesma je u rekordnom roku ostvarila nevjerojatan uspjeh: na YouTubeu u samo mjesec dana dosegla je gotovo 6 milijuna pregleda, već je 4. tjedan na vrhu nacionalne top liste HR Top 40.

A sada je ta ista balada prema glasovima slušatelja Narodnog, proglašena najboljom pjesmom 2017. godine. U konkurenciji trideset pjesama, njih deset je ušlo u samo finale, a sve je kulminiralo live show programom u kojem je Grašo odnio pobjedu.

“Zahvalan sam autorima pjesme, mojim prijateljima Tončiju i Vjekoslavi koji su opet pokazali da me poznaju u dušu kao i Narodnom zato što prepoznaje pjesme poput ove. Ipak, najveća zahvala ide mojoj publici. Oni su glasali za ovu pjesmu i dali mi po tko zna koji put na znanje koliku vojsku ljudi koji me vole imam ispred sebe i to je moje najveće postignuće“, izjavio je pobjednik Petar Grašo koji je spektakularno zaključio 2017, ali i sjajno otvorio glazbenu 2018. godinu.

Sudeći prema početku, i ova će godina biti Grašina, a bit će i vrlo radna. Već su sada na rasporedu i u pripremi brojni nastupi i veliki koncerti koje će održati u dvoranama Rijeci, Zadru, Osijeku a sve počinje upravo u Rijeci velikim koncertom za Valentinovo u Dvorani mladosti.

Video spot pjesme ‘Ako te pitaju’ rađen je pod režijskom palicom Vojana Koceića, a sniman je na lokacijama predivnog  jezera Peruča.

U velikoj završnici Dana najbolje domaće glazbe uživo su nastupili i Gibonni (‘Bella figura, bella pitura’), Damir Kedžo (‘Ljubavi moja’), Jelena Rozga (‘Ne pijem, ne pušim), Opća opasnost (‘Kriva si’), Marko Kutlić (‘Srce se spasilo’), Nina Badrić (‘Vrati me’), Klapa Rišpet (‘Šta mi ljube oćeš kazat’), Toni Cetinski (‘Laku noć’) i Željko Bebek koji otpjevao ‘Ako voliš ovu ženu’ koju inače izvodi u duetu s Oliverom Dragojevićem.

U dvosatnom showu, kojem su domaćini bili Doris Pinčić i Hrvoje Kečkeš te Nives Ivanišević i Marko Bratoš, svim finalistima su uručene kristalne statue ‘Bilo naroda’.

Pogledajte snimku dodjele:

https://www.facebook.com/narodni.hr/videos/1884277658251210/

 

U izboru najbolje pjesme moglo je sudjelovati više od 1,3 milijuna slušatelja Narodnog, najslušanijeg radija u Hrvatskoj. Ovo je druga godina zaredom da Narodni organizira Dan najbolje domaće glazbe. Prošle godine pobjedu je odnijela Nina Badrić.