FOTO by Pampa-tea

Natur

Mršavko, Bronhitko, Smirko, Podravski čaj, Bakina kamilica – simpatični nazivi najukusnijih saveznika u očuvanju imuniteta!

PR 07. travnja 2022.

Svakog dana se sve više vraćamo prirodi i iz mase umjetnih proizvoda tražimo one najbolje koji su 100% prirodni. Upoznajte biljne čajeve domaće proizvodnje…

Čaj često asocira na osjećaj ugode i na zdravlje. Osim što stvara ugođaj svojom aromom, mirisima i toplinom, taj napitak se povezuje i s prehladama, virozama i gripom.

Nadalje, čaj je napitak koji se često preporučuje i kod raznih bolesti kod kojih je dokazano njegovo ljekovito djelovanje poput upale mjehura i želudca, kao i kod dojenačkih grčeva do nesanica i kod zaštite od kardiovaskularnih i degenerativnih bolesti.

Ljekovito djelovanje čaja priznato je i u medicini. Ljudi su odavno spoznali da korištenje čajeva ublažava određene zdravstvene tegobe pa su se ta iskustva usmenom predajom razvijala te je danas dio biljaka uvršten u službeni popis lijekova.

Čajevi su bogati aktivnim ljekovitim sastojcima koji ostvaruju farmakološki učinak te je stoga korisno poznavati vrste čajeva i njihovo djelovanje kako bi ih na pravilan način koristili za ublažavanje tegoba, ali i za sprječavanje bolesti.

Kako bi iz biljaka dobili ono najbolje, uzimajte čajeve samo od renomiranih proizvođača. Istražujući benefite čajeva na naše zdravlje otkrili smo obiteljski obrt “Pampa-tea” koji se bavi proizvodnjom, istraživanjem i preradom ljekovitog bilja i čajeva.

Našu pažnju privukli su biljnim čajnim mješavinama u piramidalnim vrećicama – piramidama. Piramidalno pakiranje čajeva osim što intrigira svojim izgledom, predstavlja zadnju riječ tehnologije u industriji čajeva. Prednost takvog načina pakiranja čajeva je jednostavnost pripreme čaja, ušteda vremena i praktičnost.

Uz atraktivnu ambalažu u stilu Naivne umjetnosti “Naive”, vrlo poznatog i cijenjenog akademskog slikara Ivana Andrašića, privukla su nas i imena čajnih mješavina – Bronhitko čaj, Mršavko čaj, Podravski čaj, Smirko čaj i Bakina kamilica.

Čajne mješavine su bez dodanih aroma, a „Bakina kamilica“ se može pohvaliti osvojenom Greate Taste Award zvjezdicom u kategoriji biljnih čajeva. Great Taste zvjezdica se smatra Oscarom u hrani.

Bakina kamilica čaj u piramidama

Inače, podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu.“ Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi.

Bronhitko čaj u piramidama

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa.„Bronhitko“ čaj idealan je za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Čaj ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Bogat je okusom, a najviše prevladaju bazga i majčina dušica. Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, tu je i vrlo atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u zimi.

Podravski čaj u piramidama

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom finom osvježavajućem čaju su kamilica, bazga, lipa, šipak, matičnjak, kupina, kopriva i neven. Ovu fina mješavina domaćeg čaja preporučuje se piti tijekom cijele godine. “Podravski čaj” u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe i prehlade, te utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju.

Najveće priznanje dobio je 2010. godine kada je proglašen najkvalitetnijim biljnim čajem u Srednjoj Europi. Ova se mješavina domaćeg čaja može kupiti pod komercijalnim nazivom “Podravski čaj” (za područje cijele kontinentalne Hrvatske), dok mu je naziv za Dalmaciju i izvan granica Hrvatske “Adria-tea”.

Mršavko čaj u piramidama

“Mršavko-čaj za mršavljenje” preporučuje se kod borbe s viškom kilograma. Rađen je s ciljem da on bude pravi mali pomagač pri zdravom mršavljenju i suputnik zdravog stila života. Da bi se to postiglo, kombinirani su omjeri bilja koje se nalaze u njemu, sve dok nije postignuta prava receptura koja je kod većine ispitanika postigla željeni učinak.

Smirko čaj u piramidama

“Smirko” u piramidama idealan je čaj za svakodnevnu upotrebu. Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja, daju idealnu kombinaciju za opuštanje.

Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas smiriti i opustiti. Vrhunska kombinacija i pravilan omjer ljekovitih i aromatičnih biljaka u biljnom čaju “Smirko” takvi su da nemaju nuspojava. Navedene biljke u čaju Smirko poznate su u tradiciji kao najbolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje.

Obiteljski obrt “Pampa-tea” osnovan je 2000. godine, a osim proizvodnje mješavine domaćih čajeva bave se uzgojem ljekovitog bilja. Ideju za proizvodnju ljekovitog bilja i čajeva dobili su tijekom putovanja po Argentini gledajući kako stari Gaučosi pripremaju čajeve. Ljekovito bilje uzgajaju prema najvišim standardima – ne koriste pesticide, herbicide i ostale umjetne tvari koje bi mogle naštetiti zdravlju i okolišu.

Zaista s pravom možemo reći da se radi o proizvodima koji odgovaraju definiciji „Od polja do stola“. Njihovi proizvode nose oznaku „Hrvatska kvaliteta“ koju su ostvarili prošle godine od strane Hrvatske gospodarske komore.

Njihov glavni cilj je povratak čovjeka prirodi i upravo zato svojim kupcima žele pružiti domaće i potpuno prirodne proizvode koji će zadovoljiti i ona najzahtjevnija nepca i pri tome doprinijeti da se osjećaju bolje.

Osim navedenih čajeva u njihovoj ponudi nalaze se i Kolesterko, Urinko, Katarko, Dijabetko, Prostatko, Venko, Tlačko, Ježučko, Bubrenko, Hemeroidtko, Otvorko, Gih-tko i Erotic.

Možete ih pronaći u svim ljekarnama (distribucija vele drogerija Medika d.d.), biljnim ljekarnama, specijaliziranim trgovina zdrave hrane i ljekovitog bilja diljem RH, Super i Maxi Konzumu, a mogu se nabaviti i na njihovom webshopu.

Za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram!