FOTO by Zara / Instagram @emrata

Moda

Moderna romansa – haljine negliže stila

admin 23. lipnja 2021.

Autor teksta: Roberta Bajsić

Iako su danas u modnim krugovima znane kao„slip haljine”, povijesno gledano nosile su se kao negližei, ispod odjeće, kao podsuknje i dio donjega rublja.

Iz zaborava su ih u zadnjih par sezona spasili kreatori vodećih modnih kuća, poput Yves Saint Laurenta i Versacea, te ih transformirali u romanatične haljine, koje nosimo kada god poželimo osjećati nježnost njezina svilena materijala koji klizi niz tijelo.

Metamorfoza tih romantičnih, svilenih i čipkanih haljina započela je još u 80-im godinama prošloga stoljeća, kada su često bile viđane po punk, gotičkim i alternativnim londonskim i njujorškim underground klubovima.

U njoj su sadržani romantika, nježnost i krhkost nekog davno minulog viktorijanskog doba, no pravim modnim kreativkama ništa nije teško osuvremeniti i uskladiti u kombinaciju koja je spoj romantike iz prošlosti i neke moderne romanse.

Ako ipak niste dovoljno hrabre da ih nosite u dnevnim kombinacijama, svakako predlažemo večernje kombinacije za izlaske po Zagrebu koji se napokon počeo buditi i svake večeri od Mažuranca, Strossmayerova šetelišta ispod Griča pa sve do Ribnjaka obiluje uistinu raznovrsnom ponudom zabavnih sadržaja.

Uz nezaobilaznu kulisu romantičnih lampica po drveću, koje donose šik nekog starog Zagreba, haljina u negliže stilu odlično će izgledati za novi post na Instagramu!

Za vas smo povirile u web shop Zare i selektirale predivne modele, koji zrače vintage romansom, ali i modernim materijalima i krojevima!