FOTO by Instagram @julienduvalphoto / @croatiatravelinfo

Putovanja

Otok Lastovo – ljetna izolacija u netaknutoj prirodi s čarobnim zvjezdanim nebom

Krešimir Šustić 29. srpnja 2022.

Pripremite se za božanstven bijeg od gradske vreve!

Često se događa da užurban gradski tempo i miris neprivlačnog asfalta naše misli odvedu na atraktivne lokacije uz azurno more, one koje nam pružaju odmor od svakodnevnih obveza i na kojima smo ispunjeni od jutra do sutra.

Srećom, Lijepa naša je bogata upravo takvim destinacijama, a i trenutno se nalazimo u ljetnoj sezoni u kojoj je lakše organizirati bijeg, barem na nekoliko dana…

Ukoliko tražite mjesto koje je bogato netaknutom prirodom, svježim zrakom, gastronomskom ponudom i kristalnim zvijezdama koje blistaju na čistom nebu, onda je otok Lastovo nešto što ne biste smjeli zaobići ovog godišnjeg odmora.

Drugi najudaljeniji otok na Jadranu s 44 manjih otočića, najmlađi je Park prirode u Hrvatskoj, te je poznat po jastozima, dobrom vinu i mirnom odmoru, koji nam pruža osjećaj da smo izolirani od ostatka svijeta.

Božanstvene plaže i veličanstvene uvale omogućuju privatnost prilikom hvatanja preplanulog tena u mediteranskom okruženju najšumovitijeg otoka u Lijepoj našoj.

Otokom dominiraju specifične kamene obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća, koje daju pravi morski štih, a svaka od njih nosi zaštitni znak, bogato ukrašen dimnjak.

Osim odmora i izležavanja na suncu, svi ljubitelji sportskih aktivnosti mogu se iskazati u ronjenju, planinarenju, hodanju, a za sve ljubitelje plovidbe preporučujemo vožnju brodicama i otkrivanje malenih otočića koje nećete tako lako zaboraviti.

Naši su kovčezi već spremni i čekamo polazak u predivnu oazu okruženu tirkiznim morem.