Modni dodaci

Korkyra jewelry – nakit za istančan ukus!

Viktoria Mikulić 19. svibnja 2017.

Održali smo intervju sa Selmom Kapetanović, osnivačicom brenda 'Korkyra jewelry', koja nam je ispričala svoj put u poduzetničke vode od samog početka pa sve do danas, kada je uspješna i vrlo cijenjena dizajnerica.

1. Draga Selma, od kud ideja za izradom ovakve vrste nakita?

‘Puno godina sam radila u području dizajna unutarnjih interijera, specijalizirana za modernu, dekorativnu zaštitu od sunca. Ideja je došla sasvim slučajno.’

 

2. Možete li nam opisati kako je sve krenulo s brendom ‘Korkyra Jewelry’?

‘Prvenstveno, počela sam raditi nakit za sebe, a nakon što su to vidjeli moji prijatelji, te njihovi prijatelji, krug se vrlo brzo proširio i sve je više osoba bilo koje su čekale na moj nakit. Radeći te stvari kao hobi shvatila sam da je to nešto što mi dobro ide, što me ispunjava i što mi nije teško odraditi za razliku od nekih poslova koje sam radila i od kojih sam se umorila.

Imala sam više energije, poleta i upravo zbog čari ovog kreativnog posla odlučila sam da se tome profesionalno posvetim. Ne znam u koju skupinu spadam i da li se mogu i nazvati dizajnericom jer nemam tu naobrazbu niti se mogu nazvati umjetnikom jer nemam akademiju pa nazovite me kako hoćete.’

 

3. Mi smatramo da nije sve u naobrazbi. Neke osobe jednostavno se rode s talentom koje s nijednom vrstom obrazovanja ne bi mogle steći. Vaš nakit sadrži poludrago kamenje, bisere, odnosno rijetke, ali nadasve posebne materijale. Što vas inspirira za novim kreacijama?

‘Ideje dolaze usput. Imam neku početnu viziju kad pogledam u perlu, lanac, drvo, materijal za nakit, ali na kraju to ispadne drugačije i ispadne uvijek bolje nego što sam zamislila.

Ne volim zadane teme zato i ne radim redizajn tuđih ogrlica niti se vežem za iste materijale i tehnike. Svi mi volimo promjene, to je moj moto u dizajnu kao i drugačiji pogled, na stvari, život, nakit.’ Sretna dobitnica prekrasne plave ogrlice je Zlata Surla. Čestitamo i molimo da nam se javi na viktoria@elegant.hr!

4. Sudjelujete li na nekim sajmovima/izložbama?

‘Na sajmove ne idem kao ni na izložbe jer mislim ako sam tamo onda nisam u radionici, a tu je moje mjesto i tu se nešto stvara i događa. Uistinu ne znam da li mi je uopće tamo mjesto. Trebaš samo biti dobar u tome što radiš, ljudi te nađu sami i mislim da je to najbolji pokazatelj istinske vrijednosti.

Na sajmu je obično prezent komercijalne robe. Na izložbama, umjetničke robe. Cijenim ljude koji rade autohtoni nakit. Imaju 3 dizajna i jednu tehniku cijeli život i to promoviraju. Nikako se ne mogu naći u toj skupini. Meni je to kao da imate 2 modela haljina u 3 boje i to nosite cijeli život.’

5. Jako ste to lijepo napisali, slažemo se u potpunosti. Imate li neke planove koje biste htjeli realizirati u skoroj budućnosti?

‘Želja mi je organizirati jednu gala modnu reviju u kojoj je baza mala crna chanelova haljinica gdje će nakit biti nosioc revije, ali kad budem spremna da pokorim svijet i kad budem vjerovala da mogu ostaviti trag. Za sad smatram da nisam dovoljno dobra i da još moram raditi na tome, ali eto tome se nadam.’

 

Draga Selma, često sami ne znamo prepoznati svoje kvalitete, ali ono što smo mi vidjeli u vašem radu je zaista nešto vrijedno divljenja. Ne sumnjamo da ćete postići još mnogo više i zapamtite, samo rijetki dotaknu zvijezde…a vi ste na dobrom putu!

 

#poludragikamen IGRA DARIVANJA

U suradnji sa Korkyra Jewelry, jednu sretnu čitateljicu nagradit ćemo glamuroznom ogrlicom iz nove kolekcije. detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.