Promo

Koji si tip kože? Saznaj kako je tretirati ovisno o njenom stanju!

PR 20. siječnja 2018.

Znate li prepoznati razlike u stanjima svoje kože?

Tipovi kože – Pretpostavljam da svi znate nabrojati osnovne tipove kože, ali kada je u pitanju prepoznavanje različitih stanja, tu ste u neobranom grožđu? Želja mi je da i vama prenesem to znanje kako biste se i vi mogli lakše snalaziti u moru proizvoda na beauty tržištu.Vrlo je teško samostalno odabrati odgovarajuće proizvode za kućnu njegu ukoliko vašu kožu nije profesionalno analizirala kozmetičarka.

Tipovi kože

Photo by: Elemis

Kako bolje razumjeti tipove i stanja kože?

Želim da dobijete najbolje moguće rezultate koristeći kreme u sklopu vaše kućne njege. Iako nužno nisam pregledala vašu kožu, nadam se da ćete čitajući savjete ovdje na Elegant.hr portalu te tako bolje razumjeti tipove i stanja kože koji će vam pomoći da se osjećate sigurno pri odabiru pravih proizvoda za kućnu njegu.

Tip vaše kože uglavnom ostaje isti tijekom cijelog života, tek će se nešto malo mijenjati starenjem. Na stanje vaše kože mogu utjecati okoliš, proizvodi koje koristite, razina stresa, prehrana, način života i još mnogo toga. Svi ti čimbenici utječu na vašu kožu jer naša koža doista predstavlja pravi odraz onoga što se događa unutar organizma.

Tipove kože možemo podijeliti u 4 vrste: normalna, masna, suha i kombinirana. Najbolje vrijeme za određivanje tipa kože jest nakon čišćenja lica blagim gelom za umivanje, koji je nježan prema vašoj koži. Pričekajte sat vremena, a zatim pregledajte kožu u ogledalu, dodirnite je i opipajte.

Tipovi kože

Normalna koža – Niti je masna niti se ljušti. Normalna koža trebala bi biti meka i glatka. Ovo je tip kože koji se ne susreće često. U svojih 17 godina rada u salonima susrela sam ovakvu kožu svega desetak puta.

Masna koža – Karakteristika masne kože proizvodnja je viška sebuma koji je prisutan na površini kože, i ako dodirnete masnu koži maramicom, često ćete primijetiti višak ulja. Također, uobičajeno je da osoba s masnom kožom ima proširene i velike pore te se često koža sjaji. Održavanje ravnoteže kod masne kože ključan je čimbenik u balansiranju i oporavku.

Suha koža – Može davati osjećati zategnutosti i perutanja. Najčešće ima uske i zatvorene pore te je ponekad čak i hrapava na dodir.

Kombinirana koža – Najčešći je tip kože koji susrećem u salonu. Ima svojstva svih triju gore navedenih vrsta koža. Obično je koža masna u T-zoni i normalna/suha/dehidrirana na obrazima. Tipovi kože

Tipovi kože

Photo by: Elemis

Ja sam se upoznala s Elemis brandom davne 2004. godine te sam se zaljubila u njihovu filozofiju i način rada. Elemis je jedan od glavnih i vodećih brandova u wellness industriji. Svaka formula u Elemis proizvodima je inovativna mješavina znanosti i prirode koju je pažljivo osmislio posvećen tim istraživača, znanstvenika i stručnjaka za njegu kože. Tipovi kože

Njihove formule uključuju najsnažnije biološke aktivne sastojke koja su dostupna danas. ELEMIS-ova pedantnost, pionirske formule i izuzetno transformativni sastojci daju REZULTATE te uistinu poboljšavaju stanje vaše kože. Elemis kozmetika u Velikoj Britaniji slovi za apsolutnog prvaka anti aging kozmetike za žene i muškarce. Točnije, ovaj brand povezuje snagu prirode, znanosti i aromaterapije što svake godine iznova otkriva preko sedam milijuna zadovoljnih korisnika diljem svijeta koji uživaju u tretmanima za lice ili tijelo.

U ELEMISU su uvijek razvijali proizvode koji su posebno dizajnirani za pojedinačnu vrstu kože i njezino stanje. Međutim, nakon što odaberete ispravne proizvode za vaš tip kože, možda ćete također imati neko privremeno stanje kože ili problem koji morate riješiti.

Često je to ono što zbunjuje ljude (tipovi i stanja kože) jer se to mijenja ovisno o godišnjem dobu, stresu i prehrani, i to ne samo mjesečno nego se može mijenjati i svakodnevno.

Zato je izuzetno važno da gledate, osjetite i promatrate sve promjene na vašoj koži i prilagodite svoju njegu kože u skladu sa zahtjevima.

Nemojte miješati stanja kože sa svojim tipom kože! Stanje vaše kože odredit će koje hidratantno sredstvo, intenzivni tretman ili masku za lice trebate koristiti kako biste to stanje kože brže i učinkovitije riješili.

Stanja kože

Postoje obično četiri stanja, odnosno kategorije „problema“ s kojim se susrećem u salonu. ELEMIS je stvorio ekskluzivne zbirke koje uključuju i cijeli program prilagođen za svako stanje.

Upoznajte neka stanja kože:

Osjetljiva koža – Ako imate osjetljivu kožu, Vaša koža može reagirati na redovne proizvode crvenilom, svrbežom ili osipom. Mogla bi biti osjetljiva zbog nečega što se događa u tijelu, primjerice hormonskih promjena.

Tipovi kože

Photo by: Elemis

Koža sklona aknama – Čak i ako niste tinejdžer, još uvijek možete dobiti prištiće/akne, pogotovo ako imate masnu kožu. ELEMIS balansirajuća kolekcija pročišćava sivu, upaljenu i začepljenu kožu. Prirodnim aktivnim sastojcima, kao što su lavanda, ružmarin i kaolin, uravnotežujete pH bez upotrebe alkohola ili oštrih saponoida.

Dehidrirana koža – Dehidriranu kožu karakterizira nedostatak vlage i dehidracija. To je nedostatak vode, a ne ulja, tako da čak i masna koža može biti dehidrirana. Dehidrirana koža često može pokazivati znakove iritacije, upale, svrbeža, osjetljivosti i zatezanja. Fine linije i bore na području oko očiju često su vrlo vidljive te pogrešno kategorizirane kao bore smijalice, a ustvari su nastala zbog dehidracije.

Zrela koža koja stari – Zrela je koža tanka i osjetljiva jer starenjem dolazi do gubitka zaštitnog sloja masnoće. Također, koža gubi elastičnost i tonus pa dolazi do opuštanja tkiva. Pojava sitnih linija, bora te nabora stalno je prisutna u koži. Tipovi kože

Tipovi kože

Photo by: Elemis

Svakako se pripremite na vrijeme i rezervirate svoje tretmane za nadolazeći TJEDAN LJEPOTE 2018. svega 15 dana nas dijeli od najljepšeg tjedna u godini.

TJEDAN LJEPOTE 2018 -12.02. – 17.02. 2018. inspiriran je akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona. Projekt služi i kao promocija kulture njege lica i tijela, te oživljava kozmetičku scenu u zimskom periodu. Cilj akcije, je omogućiti što većem broju građana da posjete najbolje kozmetičke salone diljem Hrvatske i isprobaju tretmane po jedinstvenoj cijeni od 100 kn dok im je realna cijena višestruko veća.

Donesite ispravnu odluku i posvetite vrijeme sebi. Za dijagnostiku lica i konzultacije o tipovima i stanjima kože javite se u Ageness Beauty Institut Rezervirajte svoj termin putem linka: https://ageness.com.hr/rezerviraj-svoj-termin/ i prepustite se rukama naših stručnjaka!

Imate li pitanje vezano uz ovu temu? Predlažemo da ga postavite na stranici Pitaj Sanju!

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness-koordinatorica. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.