FOTO by visitvrbovsko.hr

Zabava

Kamo za vikend? Skoknite u Vrbovsko i uživajte u Bundevijadi!

Daria Lovrić 07. listopada 2022.

Na čarobnoj etno-gastronomskoj manifestaciji uživajte u bundevama, nagradnim igrama i gastronomskim specijalitetima...

Jesen je stigla i vrijeme je da uživamo u svim blagodatima najraskošnijeg godišnjeg doba. Iako su temperature pale, dani koji slijede bit će vrlo lijepi i sunčani. Još uvijek nije hladno i slobodno možemo reći da ovakvu jesen naprosto obožavamo.

Kao i uvijek, u potrazi smo za destinacijama i manifestacijama diljem Lijepe naše na kojima ćemo se opustiti tijekom vikenda i skupiti energiju za nadolazeći radni tjedan.

Bundevijada 2022. u Vrbovskom 1
Bundevijada 2022. u Vrbovskom

I ove godine imamo prilike uživati u čarima jeseni na 18. Bundevijadi u Vrbovskom. Bundevijada je započela 2005. g. na ideju mjesnog proizvođača bundeva, a s vremenom je ova gastro priča postala jedna od najznačajnijih etno-gastronomskih manifestacija Vrbovskog i Gorskog kotara.

Bundevijada 2022. u Vrbovskom 2
Bundevijada 2022. u Vrbovskom

To je manifestacija divnih ljudi, jedinstvene tradicije i izuzetnih domaćih proizvoda, a održava se ovog vikenda, 08. i 09. listopada 2022. u Gradskoj sportskoj dvorani od 10,00 – 18,00 sati.

Bundevijada 2022. u Vrbovskom 3
Bundevijada 2022. u Vrbovskom

I ove će godine posjetitelji moći uživati u kupnji bundeva, bučinog ulja, proizvoda od bundeve te ostalih eko-etno proizvoda, kulturno-umjetničkom programu, predstavljanju starinskih i nesvakidašnjih jela, izboru za najmanju , najinteresantniju i najtežu bundevu, natjecanju za najljepši izlagački prostor te bogatoj gastronomskoj ponudi.

Bundevijada 2022. u Vrbovskom 4
Bundevijada 2022. u Vrbovskom

Bundevijada je poznata po brojnim gastronomskim specijalitetima i nesvakidašnjim delicijama koje vrijedi kušati. Sve delicije će posjetiocima biti dostupne na samoj manifestaciji, šatoru u sklopu manifestacije, izletištu Kamačnik te svim ugostiteljskim objektima , obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Posjetitelji mogu sudjelovati i u foto-natječaju slanjem fotografije s Bundevijade u Vrbovskom putem elektroničkog obrasca. Fotografije će biti objavljenje na društvenoj mreži Facebook, a oni koji prikupe najviše najviše oznaka „sviđa mi se“ biti će nagrađeni.

Bundevijada 2022. u Vrbovskom 5
Bundevijada 2022. u Vrbovskom

Više informacija o ovoj predivnoj manifestaciji raspored događanja možete saznati na službenoj stranici Vrbovsko.