FOTO by Notino

Ljepota

Kako pripremiti kožu za nadolazeće sunčane dane?

admin 22. travnja 2024.

Izdvojili smo najučinkovitije SPF proizvode

Jedva smo dočekali proljeće, ali osim ljepših i dužih dana, ono skriva i neke zamke koje ne smijemo zanemariti. Manje oblačni dani s povećanom dozom sunca donose i veću izloženost ultraljubičastom zračenju stoga trebamo obratiti pozornost na neke korake u pripremi naše kože. 

Priprema kože za sunce uključuje progresivno izlaganje, staničnu obnovu i idealnu prehranu kože. 

Drastične promjene poput prelaska s neizlaganja suncu na višesatno izlaganje suncu iznimno su loše za kožu i jedno od glavnih pravila je postupno izlaganje suncu kako bi ona bila u stanju povećati svoju samoobranu.

Pripremite svoju kožu za sunce 

Nikom od nas nisu strana oštećenja na koži uzrokovana UV zrakama, ali rješenje za to je vrlo jednostavno – uključite kremu za sunčanje u svoju dnevnu rutinu kože. Danas je korištenje kreme za sunčanje postalo normalno bez obzira na godišnje doba, ali postoji i nekoliko stvari koje morate imati na umu kada koristite ovu metodu. 

U nastavku vam donosimo nekoliko pravila koje biste trebali slijediti kada je riječ o nanošenju kreme za sunčanje te kako ju najlakše uključiti u svoju dnevnu rutinu.

Izvucite najbolje iz svoje kreme za sunčanje

Pravilno nanošenje kreme za sunčanje vrlo je važno jer vam pomaže izvući najbolje iz proizvoda. Pogledajte “korak po korak” metodu nanošenja koja će vam pomoći da dobijete najbolje rezultate.

Prvi korak – Koristite blago sredstvo za čišćenje lica. Čišćenje lica dvaput dnevno prvi je korak za čistu blistavu i zaštićenu kožu. Tek kada je vaše lice čisto možete krenuti s pripremom za idući korak

Drugi korak – Uključite tonik za lice i serum. Korištenje tonika doprinijet će tome da umirite vašu kožu i vidljivo smanjite pore kako bi vaša koža ostala hidratizirana. Nakon toga nanesite serum koji će zadržati vlagu te vašoj koži pružiti blistav sjaj.

Treći korak – Nanesite hidratantnu kremu. Nakon što se serum apsorbira u vašu kožu nanesite hidratantnu kremu koja će pomoći u sprječavanju isušivanja te će održati pH ravnotežu kože.

Četvrti korak: Nanesite kremu za sunčanje i pustite da se upije.

Odabir kreme za sunčanje

Prilikom odabira kreme za sunčanje vodite računa o tri stvari. Odaberite kremu za sunčanje širokog spektra koja će vas zaštititi i od UVA i od UVB zraka. Najbolja preporuka je da krema za sunčanje bude SPF 30 ili više te da bude vodootporna.

U nastavku vam donosimo naš odabir top 10 SPF-ova

Uživajte u divnim sunčanim danima…

Vjerujemo da ste već isplanirali nekoliko vikend izleta i da ćete ovog proljeća što više vremena provoditi na otvorenom u prirodi. Bez obzira na to što je ljeto još daleko, ne čekajte da prve zrake Sunca utječu na vašu kožu već se “naoružajte” SPF kremom koja će vas dobro zaštititi.

Nadamo se da ste odabrali svog favorita i da će krema za sunčanje postati sastavni dio svakog vašeg izlaganja suncu.