FOTO by PR

Promo

Kako odabrati sušilo za kosu?

admin 03. svibnja 2022.

Kako odabrati sušilo za kosu i na što obratiti pažnju pri kupovini

Iako spada u male kućanske aparate, u kvalitetno sušilo za kosu isplati se uložiti jer, osim što ćete ga moći koristiti puno godina, svaki će vam put pomoći oblikovati savršenu frizuru. U nastavku donosimo kratki vodič za kupnju savršenog sušila za kosu.

Snaga sušila za kosu

Iako profesionalna sušila za kosu mogu imati snagu čak do 3600 watta, sušilo za kosu koje ćete koristiti u „kućnim“ uvjetima bi trebalo imati od 1800 do 1875 watta kako bi moglo jednostavno i kvalitetno stilizirati i najgušću i najtvrdoglaviju kosu.

Sušilo za kosu

Različite temperature rada

U nekim situacijama temperaturu koje proizvodi sušilo odabiremo prema vlastitim željama i osjećaju, no previsoka temperatura zraka koji izlazi iz sušila može oštetiti kosu, posebice onu taknu. Ista je situacija i kod oštećene ili obojane kose – niža temperatura je bolja varijanta. A ako tražite sušilo koje će koristiti više članova vašeg kućanstva, tada potražite model koji ima dostupne različite temperature sušenja kako bi ih svatko mogao prilagoditi svojoj kosi.

Posebni dodaci

Bez obzira na to kakvu kosu imate, sigurno volite mijenjati frizure, i u pravo vam u tome mogu pomoći razni dodaci koji dolaze uz određene modele sušila za kosu. Difuzor za kovrčavu kosu i koncentrator za ravnu kosu ili pak ravnanje kose odlični su elementi koji će vam pomoći napraviti prekrasnu frizuru u vlastitom domu.

Četiri vrste

Danas su sušila za kosu dostupna u četiri osnovna modela: ionska, titanska, keramička i od turmalina. Svaka vrsta ima svojih prednosti za određene tipove kose, na primjer, modeli od titana se ne preporučuju za kratku i krhku kosu jer je mogu oštetiti zbog visokih temperatura koje proizvode.

Ionska se pak sušila preporučuju za kovrčavu kosu jer mogu očuvati kovrče, a zahvaljujući ionima, moguće je kvalitetno osušiti kosu na nižim temperaturama.

Sušilo za kosu

Tražite nešto za putovanje ili za dom?

Ako ste često na putu i ne volite se pouzdavati u to kakvo će sušilo biti u hotelu ili apartmanu, najbolje je da nabavite svoje putno sušilo koje ćete nositi uvijek sa sobom. Putna se sušila za kosu razlikuju od standardnih prvenstveno po dimenzijama i težini, dok se po funkcijama koje imaju gotovo i ne razlikuju. Iako su manja, mnogi modeli putnih sušila za kosu imaju posebne dodatke, a većina ih se može i preklopiti kako bi zauzimala manje mjesta.

Inzistirajte na kvaliteti

Kako je već rečeno, iako je riječ o malom kućanskom aparatu, kvalitetno sušilo može vam služiti godinama i bolje je odlučiti se za provjerene i kvalitetne proizvođače koji nude odlične proizvode. Među njima su nesumnjivo BaByliss i Philips čiji vrhunski proizvodi omogućavaju fantastične rezultate: prekrasnu frizuru svaki put kada ih koristite.

Na kraju, dizajn i boja

Premda nemaju funkcionalan značaj, dizajn i boja sušila za kosu ponekad mogu imati presudnu ulogu. U situaciji kada birate među dvama proizvodima sličnih ili gotovo istih funkcionalnih karakteristika, tada možete odabrati ono koje vam se više sviđa, koje odgovara vašem modnom ukusu ili pak stilu uređenja kupaonice. Budući da su danas sušila za kosu dostupa u zaista širokom spektru različitih modela, sigurno ćete pronaći ono koje će odgovarati svim vašim zahtjevima i potrebama.

Na kraju, kada birate sušilo za kosu uzmite u obzir navedene čimbenike i sigurno ćete brzo i jednostavno pronaći idealno sušilo za kosu koje će vam odlično odgovarati i koje ćete moći i vi (ali i svi vaši ukućani) koristiti dugo vremena.