FOTO by celebrityclose-up

Poznati

Instagram vs. stvarnost – slike koje celebrity ne žele da vidite…

Antonija Andabak 09. ožujka 2021.

Neobrađene fotografije u krupnom kadru govore u prilog tome da su i one samo ljudi s nesavršenostima

Mnogi se celebrity trude u javnosti ispasti savršeni, barem što se profesionalne strane tiče. Nerijetko bi ih u opuštenim izdanjima čovjek zamijenio za beskućnike kada govorimo do koje mjere žele zapravo izgledati neupadljivo kako ih dosadni paparazzi ne bi opsjedali.

Ipak kada je riječ o službenim eventima, photoshootingu, snimanju i pojavljivanju na najsvečanijim događajima u svijetu filma ili mode, svjetski se dizajneri natječu da baš ta dama nosi haljinu s njihovim potpisom, a vojska stilista te make up artista osmišljavaju kompletan look koji bi trebao ostati besprijekoran tijekom cijele večeri. Ili ipak nije, barem što se make-upa tiče.

Trik je u tome što koža diše, a mnogi celebovi nekada ne vode sasvim uredan život: alkohol, cigarete, nedostatak spavanja i vježbanja te pretjerana upotreba botoxa rezultira kožom koju ne mogu popraviti ni najskuplje kreme niti najbolji vizažisti.

Instagram i druge društvene mreže plasirat će savršene, obrađene fotografije, a rezultat toga je nerijetko uspoređivanje žena “s druge strane ekrana”. Celebrity ne žele da na vidjelo izađu previše “stvarne” fotografije jer su i oni pod pritiskom perfektnog izgleda pa nerijetko plaćaju da njihove loše fotografije ne izađu u javnost.

No ove fotografije plasirane su s jasnim ciljem da se žene uspoređuju, posjećuju kirurge s ciljem zategnutog, „savršenog“ lica koje u konačnici rezultira time da mnoge žene počinju nalikovati jedna drugoj kao jaje jajetu.

Iz priloženih slika vidimo da se primjerice Rihanna može pohvaliti lijepim tenom no izvedba makeup-a je upitna. Kim Kardashian i njena mama Kris Jenner imaju vrlo težak makeup i vidljive pore,  no i lice koje je tretirano botoxom što rezultira „zamrznutim“ izgledom. Kod ostalih vidimo prištiće ili sjaj kože koji se pri masnijem tipu kože teško izbjegava, unatoč profesionalno nanesenom makeup-u.

Poruka ovih fotografija nije prozivati slavne osobe zbog nesavršenosti, dapače, cilj je poslati poruku da nitko nije savršen te da bi se žene, neovisno o dobi, trebale prestati uspoređivati s obrađenim fotografijama koje ne pokazuju realno stanje izgleda njihovih beauty idola.