FOTO by Instagram @josephbriska / @cimmix82

Putovanja

Glamurozno Diorovo božićno drvce obasjalo Španjolske stepenice u Rimu!

Daria Lovrić 12. prosinca 2023.

Drvce je visoko je 15 metara i ukrašeno leptirima i bočicama parfema...

Tradicija ukrašavanja božićnog drvca postala je neizostavan dio svakog doma, ulice, grada i trgova simbolizirajući radost, ljubav i zajedništvo tijekom blagdana.

Gradovi diljem svijeta ukrasili su drvca raznovrsnim i blistavim ukrasima, a bas svako od njih lijepo je na svoj način.

Božićno drvce središnje je mjesto gdje se radost dijeli i uspomene stvaraju. Upravo jedno takvo postavljeno je u Rimu, a svojim izgledom oduzima dah.

Naime, Francuska luksuzna modna kuća Dior sponzorirala je blistavo zlatno-bijelo božićno drvce na vrhu Španjolskih stuba u Rimu.

Bijelo drvce visoko je 15 metara, a ukrasila ga je umjetnička direktorica Diorovih kolekcija za žene, Maria Grazia Chiuri rođena u Rimu.

Bogato drvce ukrašeno je stotinama zlatnih leptira i bočicama parfema, a svojim očaravajućim izgledom mami svakog prolaznika da pored njega zastane, slika se i stvori predivne uspomene na posjet ovom prekrasnom gradu.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri prisustvovao je ceremoniji paljenja lampica zajedno s dužnosnicima Diora te gospel zborom koji je nastupio pred mnoštvom okupljenim na znamenitom trgu.

“Nalazimo se na izuzetnom mjestu koje možda ima još više čarolije u ovim blagdanskim danima i koje će s ovom rasvjetom još više doprijeti do srca mnogih”, rekao je Gualtieri.

Naime, Dior će također sponzorirati božićna svjetla duž ulica u osam predgrađa glavnog grada: Cinecittà, Casal de’ Pazzi, Nuovo Salario, Borghesiana, Ostia, Torre Spaccata, Colle Prenestino i Capannelle.

Rim je također osvijetlio božićno drvce na Piazza del Popolo i lampice na Via del Corso, dok je i Vatikan u subotu upalio lampice na božićnom drvcu i postavio jaslice na Trgu svetog Petra.