Promo

Fjällräven vuna: sve što vam treba za najugodniju zimu

PR 31. listopada 2018.

Zima je bez vune nezamisliva, baš zato je vuna jedan od omiljenih Fjällrävenovih materijala

Konačno nam je blizu i to doba godine. Snijeg škripi pod nogama, dok svoj vjerni kaput čvrsto privijamo uz promrzle kosti. Uživamo zapravo u toj hladnoći, jer zbog nje se još više veselimo toplini doma koja nas čeka.

Miris cimeta je ispunio zrak, a zvučna kulisa je pucketanje vatre koja istodobno osvjetljava i zagrijava prostor na najdivniji zamislivi način. Za savršen doživljaj tu je i vaš omiljeni vuneni pulover, mekan i topao poput najnježnijeg zagrljaja.

Zima je bez vune nezamisliva, baš zato je vuna jedan od omiljenih Fjällrävenovih materijala. No čak i ako vam zima ne izgleda kao gore opisana skandinavska bajka, ovaj poznati švedski outdoor brend ima sve što vam treba da vam ova zima bude ugodna i topla.

Što je toliko fascinantno kod vune?

Vuna vas grije tako što zarobi zrak među svojim vlaknima, no ona nije izolator već regulator topline. To znači da zahvaljujući svojim svojstvima može pružiti i osvježenje, jednako kao i toplinu i udobnost. Vuna također odstranjuje vlaku, primjerice znoj od vašeg tijela.

Zajedno s vlagom, odnosno znojem odstranjuje i popratne neugodne mirise, pa možete provesti cijeli dan u trekingu i planinarenju, a da se to neće osjetiti na vašoj vunenoj odjeći. Zahvaljujući strukturi svojih vlakana vuna čuva vašu toplinu čak i kada je vlažna, što ju čini zaista sjajnim materijalom za zimske pustolovine u prirodi.

Fjällräven put: Re-Wool

Održivost je jedna od temeljnih vrijednosti Fjällrävena, a isti kriteriji se slijede i kada je riječ o vuni. Dokaz za to je linija Re-Wool proizvoda koji objedinjuju tradicionalno talijansko umijeće proizvodnje visoko-kvalitetnog materijala sa svim sjajnim osobinama vrhunske vune.

Fjällräven surađuje s predstavnicima tekstilne industrije u gradu Pratu tako da koristi izradu svojih komada koristi materijale preostale od proizvodnje, viškove te malu količina već korištene vune.

Vuna je razvrstana po bojama, usitnjena i pomiješana s drugim bojama kako bi se dobila željena nijansa. Rezultat je bogato obojeno predivo koje je pomiješano s djevičanskom vunom, poliesterom ili poliamidom za dodatnu izdržljivost.

Tako se vuni koja je već otpisana udahnjuje novi život te postaje vaš omiljeni pulover, kapa ili šal. Svi smo na dobitku, a najviše okoliš.

Možda nisu ružni, ali su zato topli i udobni

Da, Fjällräven puloveri se vjerojatno neće svidjeti ljubiteljima ružnih pulovera, ali svi ostali bi se mogli oduševiti. Za pripadnice ljepšeg spola ističemo Övik Scandinavian sweater i Övik Folk Knit Sweater koje kako i samo ime kaže krase motivi iz skandinavskog folklora.

Muškarcima bi se mogli svidjeti jednostavni Sörmland Crew Sweater s efektnim pojačanjima od G-1000 materijama na laktovima i ramenima ili možda Lada Sweater kojeg odlikuje tzv. šal-ovratnik koji će pružiti dodatnu toplinu tijekom hladnih zimskih dana.

Re-Wool favoriti FW 18

No nisu puloveri jedina stvar koja nas grije zimi, naprotiv. Fjällräven je u svojoj Re-Wool liniji pripremio sve što nam je potrebno za toplu i ugodnu zimu.

Od Re-Wool kape i šala koji će vas osvojiti svojom mekoćom i bojama, Greenland Re-Wool Sweater pulovera visokog ovratnika u muškoj i ženskoj varijanti izrađenog melanž tkanjem, pa sve do Canada Shirt tople pamučne košulje karakterističnog kanadskog uzorka u koju će se zaljubiti drvosječe, hipsteri i puno onih između te dvije krajnosti.

Canada Shirt također dolazi u muškoj i ženskoj varijanti, dok je Greenland Re-wool Shirt Jacket dostupna samo u muškoj varijanti, a dobro će poslužiti kao samostalna jakna pri toplijem vremenu ili kao unutarnji sloj pri niskim temperaturama.