FOTO by Instagram @malashapa / @sljemezagreb

Zabava

Evo zašto biste trebali otići na Sljeme ako u 2022. želite biti više u prirodi!

Mia Vodopija 04. siječnja 2022.

Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme!

Dolazak na Sljeme je stari zagrebački običaj za koji ne treba posebnog razloga, no za one kojima je potrebna dodatna motivacija imamo poticaj u obliku prigodnih ponuda, programa ili aranžmana.

Krenite put Šestina, skrenite u ulicu prije šestinske crkve i parkirajte auto kod restorana Šestinski Lagvić.

Ako dolazite autobusom – on vozi s Mihaljevca i staje točno kod crkve, odakle imate još samo pet minuta šetnje do šume. Vaše je odredište staza broj 13, poznata i kao poučna staza Miroslavac.  Nakon tri i pol kilometra stići ćete na izletište Kraljičin zdenac. Tu je izvor pitke vode i mnoštvo klupica pa sve fino što ste ponijeli sa sobom, izvadite iz ruksaka i napravite piknik.

Osim što je popularno po izletima, Sljeme je i popularno po Snow Queen Trophy skijaškom kupu, koji su gledatelji obožavali gledati uživo prijašnjih godina. Međutim, sukladno epidemiološkoj situaciji vezano uz pandemiju, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy na Sljemenu će se ove sezone održati bez gledatelja i VIP gostiju. Utrke možete i dalje pratiti uživo putem prijenosa na HRT 2 danas, 4. i sutra, 5. siječnja.

Po završetku kupa, skijaške staze su otvorene posjetiteljima svakim danom od 09:00-16:00. Oni iskusni u skijanju mogu se okušati u noćnom skijanju, koje se održava utorkom i četvrtkom od 19:00 do 22:00.

Za fanove hrvatske autohtone ponude, tu je ponuda restorana Hotela Tomislavov dom. On njeguje tradiciju regionalne kuhinje sjeverozapadne Hrvatske te obiluje raznovrsnim jelima zagrebačkog i zagorskog kraja – pečena purica s mlincima, Sljemenska gibanica, ručno rađene savijače i štrukli te mnoga druga jela sastavni su dio sezonske a la carte ponude.

Ako želite prenoćiti na Sljemenu, turistički apartmani Snježna kraljica odlična su opcija. To je moderno opremljen turistički objekt na 3 kata (s liftom za max 6 osoba) koji se nalazi na samom vrhu Sljemena u neposrednoj blizini skijaških staza.

Sastoji se od 17 apartmana kapaciteta do četiri osobe i jednog apartmana kapaciteta do 8 osoba, od kojih neki imaju otvoreni kamin. Kućni ljubimci su dobrodošli! Turistički apartmani Snježna Kraljica ime su dobili po nadimku hrvatske sportašice Janice Kostelić i nazivu ženske slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy.

Sljeme je odlična opcija ako se u ovoj godini želite više kretati i početi živjeti zdravim životom. Bilo da idete s članovima obitelji ili s prijateljima, odlazak na Sljeme je