Promo

Donosimo trikove za brončani ten i must-have proizvode za samotamnjenje!

PR 24. svibnja 2019.

Preplanula koža prije ljeta? Da, molim!

Koliko god obožavali izležavanje na Suncu i preplanulu kožu, često nismo svjesni štete koju činimo koži u tim trenucima. Istina, osunčani ten čini naše tijelo privlačnijim, nesavršenosti na koži gotovo nevidljivima, noge prividno dužima, a oči i usne izražajnijima, no danas više nije potrebno trošiti novce na solarij ili se izlagati suncu za postizanje željene boje.

Osunčani ten moguće je dobiti ravno iz bočice, stoga ni ne čudi kako su proizvodi za samotamnjenje ovih dana postali jedni od najtraženijih proizvoda i saveznik ženama u postizanju brončanog tena. Ako još niste pronašli svoje favorite, u nastavku vam donosimo trikove i preporuku proizvoda za samotamnjenje koji su zaista učinkoviti.

Izbor je ogroman – od ulja, preko krema, pa sve do maramica i sprejeva, pri čemu proizvod uvijek trebate birati prema boji vaše kože, a ne prema željenom rezultatu jer ćete tako dobiti pretamnu i neskladnu boju.

Piling je najvažniji korak u postupku samotamnjenja, a zatim je potrebno depilirati neželjene dlačice kako bi vaša koža bila čista i glatka. Nakon pilinga obavezno hidratizirajte kožu laganim losionom za tijelo (St.Tropez Tan Enhancing Body Moisturizer, 200 ml, 119 kn), a posebno područje nosnica, koljena, laktova, stopala, vrata te drugih suhih dijelova i pregiba na tijelu. Naime, što je veći sadržaj vlage u koži, to ona bolje prima boju.

Osim toga, hidratantni losion će ispuniti nabore i spriječiti nakupljanje proizvoda za samotamnjenje u ružnim crtama, odnosno spasiti vas od tamnih mrlja ili neslavne narančaste boje kože. Proizvodi za samotamnjenje tijela, bilo da je riječ o kremama ili mlijeku (Douglas Sun Self Tanning Milk, 100 ml, 99,90 kn), ne odgovaraju koži lica jer je koža na licu puno tanja, osjetljivija i nježnija.

Zato za lice koristite posebnu kremu (Douglas Sun Self Tanning Face Cream, 50 ml, 99,90 kn), ali nemojte ju nanositi na izrast kose i obrve jer je na tim područjima opasnost od neravnomjernog nijansiranja vrlo visoka.

Za što bolje rezultate nanesite proizvod laganim, kružnim pokretima i to umjereno, na pojedine dijelove tijela, uz pomoć rukavice za nanošenje kao što je Douglas Tan Aplicator Glove (54,90 kn), koja se može koristiti sa svim proizvodima za samotamnjenje, a dovoljno je nježna za korištenje na tijelu i licu. Naime, nanošenje prstima može rezultirati neujednačenom bojom i žutim dlanovima, što nikako ne želite, stoga je rukavica sretnije rješenje.

Na tržištu su dostupni i proizvodi s aplikatorom za nanošenje kao što je (Benefit Hoola Zero Tanlines Body Bronzer 147 ml, 255 kn). Ova krema za samotamnjenje ima spužvasti aplikator na kojega se istisne proizvod te se širokim kružnim pokretima utrlja u tijelo za zadivljujuće rezultate.

Potpuno novi koncept za postizanje brončanog tena su i maramice za samotamnjenje (Douglas Sun Self Tanning Tissue, 6,90 kn). One su oduševile ljubiteljice kozmetike jer imaju sve karakteristike i sastojke krema za samotamnjenje, ali bez neurednog nanošenja.

Mogu se koristiti na licu i tijelu, a najveća prednost im je brzo sušenje zbog kojih ne ostavljaju mrlje na odjeći ili posteljini, kao i praktičnost jer se nanose jednim potezom.

Uz spomenuto, uvijek se možete odlučiti i za sprej za samotamnjenje (Douglas Sun Self Tanning Body Mist, 150 ml, 99,90 kn) koji je lagane teksture, brzo se suši i jednostavan je za uporabu, naročito na teško dostupnim mjestima kao što su leđa.

Loše vrijeme nije izgovor za loš ten, zato već danas potražite navedene proizvode u Douglas parfumerijama ili na douglas.hr gdje vas očekuje bogat asortiman proizvoda za sunce za što bezbrižnije ljeto!