Kids

Disney filmovi – istraživanje donijelo šokantne rezultate!

Tina Turuk 04. siječnja 2019.

Kakva kontradikcija...

Vjerovali ili ne, znanstvenici su otkrili kako popularni i uvijek rado gledani Disney filmovi loše utječu na dječju psihu, ali isto tako su složni oko toga da je to u ovom slučaju korisno!

Iako ovo zvuči pomalo morbidno za Disneyeve filmove, oni su zapravo dobri za mlade gledatelje i njihove roditelje jer mogu poslužiti kao idealan početak razgovora o teškim temama kao što je smrt.

Kada pomislite na Disneyev film, prvo što vam padne napamet je vjerojatno sretan završetak, ali ono što do sad možda niste primijetili jest činjenica da se oni većinom bave pitanjem smrti.

A sad ćemo se dotaknuti nekih uznemirujućih uspomena iz vašeg djetinjstva…

Sjećate li se kad je lovac ubio Bambijevu mamu ili kad je Claude Frollo bačen s krova? Mi još uvijek ne možemo zaboraviti koliko smo plakali kad je Simba pokušavao probuditi Mufasu… O Snjeguljici da i ne pričamo.

Nova studija objavljena u časopisu OMEGA pokazala je da je duplo vjerojatnije da će likovi umrijeti u filmovima za mlade gledatelje nego u onima namijenjenim odraslima.

Međutim, biti izložen temom smrti ima određene koristi za dijete s obzirom na to da je to gotovo uvijek teška i tabu tema.

To su vrlo važni razgovori koje svaki roditelj mora obaviti s djetetom, a predugo čekanje ne donosi puno koristi, štoviše, može dovesti do lošeg iskustva na samom kraju života.

Ovi filmovi, prema znanstvenicima, pomažu djeci da se na zdrav način nose s osjećajem tuge. Znanstvenici su također složni oko toga kako roditeljeva namjera ne treba biti voditi takve razgovore s trogodišnjacima, ali kako djeca sazrijevaju, ti filmovi se prirodno uklapaju u njihov rast.

Psihološki razvoj djeteta vrlo važna stavka u njegovu odrastanju, a filmovi također predstavljaju isključivo korist za roditelje jer ovako težak razgovor mogu povesti na manje opasan način ranije u životu.

Dragi roditelji, nadamo se da smo vam olakšali ove brige, a vi dobro promislite o načinu na koji ćete pristupiti ovoj ne toliko lijepoj, ali realnoj temi…