Promo

Diesel lanirao novi, revolucionarni miris čije je zaštitno lice slavni Neymar Jr!

PR 23. svibnja 2019.

'Spirit of the brave' simboličan je naziv koji utjelovljuje viziju suvremene muževnosti, u kojoj se brazilska nogometna zvijezda savršeno snašla!

Dieselov legendarni muški miris Only The Brave slavi desetu godišnjicu. U čast ove važne obljetnice, brand je reinterpretirao viziju suvremene muževnosti koju utjelovljuje novi, revolucionarni miris: Spirit Of The Brave.

Kreiran u suradnji s Neymarom Jr, brazilskom nogometnom zvijezdom, Spirit of the Brave potiče mlade muškarce širom svijeta da prigrle strahove i ostvare puni osobni potencijal.

Spirit Of The Brave rezultat je prve suradnje branda Diesel Fragrances s iznimnim sportskim talentom. Ovo je i prvi put da je ambasador mirisa sudjelovao u svim fazama, od njegova kreiranja do svjetske premijere u proljetnim mjesecima.

Neymar Jr, čiji dres krasi broj 10, postao je profesionalni nogometaš prije točno deset godina, u vrijeme kada je predstavljen Only The Brave.

DIESEL – SPIRIT OF THE BRAVE

PRIGRLITE ODVAŽAN DUH

Kažu da su odvažni neustrašivi.
U krivu su.
Nitko nije neustrašiv.
Nema odvažnosti bez straha.

Odvažni se suočavaju sa strahovima s osmijehom na licu.
Znaju da ne postoji čarobni trik pomoću kojeg bi mogli nestati.
Zato se nastavite smijati i ušutkajte kritičare.
Vaši su strahovi moćno oružje.
Oni vas iskušavaju, propituju i tjeraju naprijed.
Zato se nemojte bojati neuspjeha, čak i kada se cijeli svijet uroti protiv vas.

I tom se strahu nasmijte u lice.

Smijte se dok vam najveći strah ne postane onaj o odsustvu svih strahova.
Bez straha nema srčanosti, odvažnosti ni života.

Neka strah bude vaš suigrač.
Ne obazirite se na pritisak.
Kažu da su odvažni neustrašivi.
Mi kažemo da se odvažni ne boje svojih strahova.
Pristupaju im kao igri.

NEYMAR JR: LAVLJA RIKA

Odrastajući uz futsal i ulični nogomet u siromašnom brazilskom predgrađu, Neymar Jr je postigao uspjeh zahvaljujući talentu i velikoj dozi odlučnosti. S jedanaest se godina pridružio klubu Santos FC, a 2009. je, u dobi od sedamnaest godina, potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. U Barcelonu je došao 2013., a prelazak u Paris Saint-Germain 2017. dosad je najskuplji u povijesti.

Neymar je izrazito nekonvencionalan i neustrašiv. Uvjereni je optimist. I dok neki njegovi postupci nailaze na neodobravanje obožavatelja širom svijeta, vrlo je odan svojim najbližima.

Njegova jedinstvena osobnost nadahnjuje generaciju koja se aktivno suočava s izazovima. Osvaja i na nogometnom terenu i na društvenim mrežama. Ima samo 27 godina, a treći je najutjecajniji influencer na svijetu s više od dvjesto milijuna pratitelja.

Na Neymarovom su tijelu tetovažama ispisani najbitniji događaji u njegovom životu, poput autobiografije. Na šaci se ističe tetovaža lava, koji krasi i bočicu mirisa Spirit of the Brave u obliku pesnice te tri lastavice koje simboliziraju hrabrost, slobodu i dostojanstvo. Tetovirao je i portugalske riječi Ousadia (odvažnost) i Alegria (sreća). One nam pomažu da upoznamo i njegovu osobniju, intimniju stranu.

BLISTAVA SENZUALNOST

„Želio sam miris koji će odisati svježinom i elegancijom i koji će me u svakom trenutku ispunjavati energijom i samopouzdanjem.”

Neymar Jr i renomirani tvorac parfema Carlos Benaïm iz parfemske kuće IFF kreirali su novi kodeks muževnosti. Spirit Of The Brave je kontrastni spoj sofisticiranog fougèrea i dosad neviđene doze prirodne svježine. „Senzualnom i prozračnom ulju čempresa pridružio sam citrusne note i plemenita drva, stvorivši uistinu eksplozivan spoj”, kaže Benaïm.

Miris otvaraju bergamot i prozračne note zelenih biljaka, kao gornje note koje otkrivaju energizirajuću svježinu nadahnutu Neymarovom sportskom vještinom.

Srce mirisa krije izazovne i odvažne note čempresa i balzama jele, kao kontrastni dašak vrelih brazilskih akorda. Dry-down opija raskošnim spojem zrna tonke i bušina koji odišu senzualnošću i karizmom, referirajući se na Neymarovu rastuću reputaciju ikone stila.

Spirit of the Brave luksuzan je miris čiji parfemski koncentrat sadrži 30% prirodnih sastojaka, što je za mučki miris zaista neuobičajeno visok postotak.

ODVAŽNOST PROŽETA ZLATNIM SJAJEM

Poput prethodnika Only The Brave, i bočica mirisa Spirit Of The Brave ima sad već legendarni oblik pesnice. Za ovu je prigodu obojana u crnu i zlatnu nijansu te ukrašena slikom lava tetoviranog na Neymarovoj šaci.

Pesnica simbolizira snagu, samopouzdanje i odvažnost. Neymarova tetovaža na bočici odražava njegov angažman u kreiranju mirisa.

Pakiranje mirisa Spirit Of The Brave također krasi elegantan dizajn u crnoj i zlatnoj boji, odražavajući Neymarov samopouzdan i sofisticiran stil – muževnost s daškom luksuza.

ŽIVOT U TETOVAŽAMA

Neymar Jr vjerojatno je jedan od najuspješnijih sportaša i uzor mnogim obožavateljima, no nije oličenje savršenosti.

Kampanja za miris Spirit Of The Brave tematizira njegov odnos prema kritikama, neuspjesima i pritisku. Filmski uradak prikazuje njegove dobre i loše trenutke, obožavatelje i kritičare na vrlo autentičan način, pružajući uvid u način na koji Neymar održava ravnotežu i ostaje vjeran svojim korijenima.

Film o Neymarovom životu ispričanom kroz tetovaže režirao je cijenjeni kanadski redatelj i fotograf Mark Zibert. Prikazuje događaje iz prošlosti, poput tetoviranja lava i igranja futsala u favelama i sadašnjosti, kada uživa imidž globalne zvijezde osebujnog karaktera. Dječak koji ga glumi simbolizira djecu iz siromašnih brazilskih predgrađa koja sanjaju o boljem životu kroz nogometnu karijeru.
Završava krupnim planom Neymarove pesnice i bočice mirisa Spirit Of The Brave ukrašene istom, originalnom tetovažom neukrotivog lava.

Mark Zibert zaslužan je i za Neymarove fotografije, na kojima pozira nag do pojasa s tetovažama koje pričaju njegovu životnu priču.

#PLAYWITHYOURFEARS