Kultura

Danas slavimo nacionalni dan braće i sestara!

admin 10. travnja 2024.

"Nacionalni dan braće i sestara" prekrasna je prilika da se osvijetli vrijednost odnosa između braće i sestara

Nacionalni dan braće i sestara svake se godine obilježava 10. travnja i slavi vječnu vezu koju dijele braća i sestre. Bez obzira na sve naše sestre i braća su naši prvi i najbolji prijatelji, pouzdano rame za plakanje i partneri u dobru i zlu.

Nitko nas ne može razumjeti bolje nego brat ili sestra, a nacionalni dan braće i sestara daje priliku ljudima da cijene sve što su oni za njih napravili.

Iako imati brata ili sestru u svom životu ponekad može biti i izazovno, svatko će priznati da su na kraju dana oni ti koji će uvijek biti tu za nas.

Oni koji nemaju brata ili sestru nikada neće shvatiti tu vezu, a oni koji imaju trebali bi znati cijeniti tu jedinstvenu povezanost.

Nacionalni dan braće i sestara prekrasna je prilika da se osvijetli vrijednost odnosa između braće i sestara, da se istakne važna uloga koju braća i sestre igraju u životima svojih braće i sestara i da današnji dan proslave kao nešto predivno.

Kako je nastao ovaj dan?

Priča glasi kao je Claudia Evart u svojoj mladoj dobi tragično izgubila i sestru i brata. Upravo to ju je navelo na pomisao da je važno imati dan za poštivanje važnosti braće i sestara.

Stoga je Evart 1997. godine osnovala zakladu “Dan braće i sestara” kako bi vodila kampanju lobiravši da Nacionalni dan braće i sestara bude priznat kao praznik u Sjedinjenim Državama. Organizacija je kasnije postala neprofitna. Iako Nacionalni dan braće i sestara još nije priznat kao savezni praznik, slavi se širom zemlje.

Mnogi guverneri država potpisali su proglase kojima se 10. travnja priznaje kao poseban blagdan. S vremenom je slavlje postalo popularno u cijelom svijetu i sada se obilježava u mnogim zemljama.

Ako već niste čestitajte ovaj dan svojoj sestri ili bratu, izvedite ih na večeru ili piće i rezervirajte ovaj dan kako biste proslavili povezanost sa jednom od najvažnijih osoba u svom životu.