FOTO by Instagram @zagrebfestivaloflights

Zabava

Danas kreće Festival svjetla! Jučer održane finalne probe!

admin 16. ožujka 2022.

HNK izgleda spektakularno, ostalo dođite pogledati...

Od danas uživamo u spektakularnim svjetlosnim instalacijama postavljenim oko centra Zagreba. 32 svjetlosne instalacije bit će postavljene po Gornjem gradu, a premijerno i u Donjem gradu.

Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulicu, među ljude… Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…

Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.

Jučer su održane posljednje pripreme i prvi pogled na njih govori da će i ovo biti jedna spektakularna godina. Cjelokupni program i lokacije možete pronaći na službenoj stranici Festival svjetla Zagreb.