Kultura

Broadwayski mjuzikl Pepeljuga ovog vikenda u Domu sportova!

Viktoria Mikulić 21. veljače 2017.

Ne propustite ovu neodoljivu glazbenu bajku za sve generacije...

Svjetski poznati broadwayski mjuzikl u hrvatskom izdanju donosi Emotion Production u suradnji s B Glad Production i producentom Tadijom Kolovratom dok režiju potpisuje Robert Bošković.

 

U glavnim ulogama ovog bajkovitog spektakla namijenjenog svim generacijama nalaze se Kim Verson kao Pepeljuga i Bojan Jambrošić kao princ Christopher, Mia Begović kao maćeha, Nera Stipičević kao sestra Joy i Marija Kolb kao sestra Grace, Doris Teur kao Dobra vila, Zrinka Kušević kao kraljica Constantina, Taher Sanuri kao kralj Maximilian te Romano Nikolić kao Lionel, kraljevski upravitelj.

 

Za prijevod, adaptaciju teksta i pjesama zaslužan je Alen Đurica, dirigentica i asistentica redatelja je Iva Bardun, scenografiju potpisuje Nenad Marković, koreografiju i scenski pokret Manuela Svorcan dok su za kostimografiju zaslužni  Bane Dević, eNVy room i Mateja Mikovic.

Krajem veljače kreće turneja ovog bajkovitog spektakla po Hrvatskoj više od deset gradova i trajati će do kraja ožujka. Premijerna izvedba održati će se 26. veljače u dvorani Doma sportova. Potom slijede predstave u Osijeku, Varaždinu, Splitu… Odmah nakon Hrvatske, mjuzikl Pepeljuga seli se na turneju po regiji, u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Vjerujemo da će raskošna scenografija, magični efekti te preko 120 raskošnih kostima svakog  posjetitelja ostaviti bez daha!

Ulaznice možete pronaći ovdje: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/cindirella-427/promo.html

 

###

O mjuziklu Pepeljuga:

Američki mjuzikl čije je tekst i stihove napisao Oscar Hammerstein II a glazbu Richard Rodgers bazirana je na istoimenoj bajci, posebice francuskoj verziji, Cendrillon, ou la Petite Pantoufle de Verre, koju je napisao Charles Perrault. Svoju TV premijeru mjuzikl je doživio na američkom kanalu CBS prije 60 godina, 1957., u kojemu je glavnu ulogu tumačila Julie Andrews.

Mjuzikl je adaptiran i za kazališne daske i to u mnogim verzijama, uključujući pantomimičarsku verziju na londonskom West End-u.

Pratiti ih možete i putem društvenih mreža:

Facebook: https://web.facebook.com/mjuziklPepeljuga/

Instagram: https://www.instagram.com/mjuzikl_pepeljuga/