FOTO by Instagram @christina.alexia / @blertas_page / @ingridwilkinson

Moda

Bijela pletena haljina maksi izdanja jesenski je modni bombon!

Viktoria Mikulić 19. listopada 2023.

U bijeloj haljini nesumnjivo ćete izgledati stylish!

Znamo da među vama ima mnogo poklonika bijele boje. I sami smo zaljubljenici u istu, jer bijela boja ne samo da označava čistoću i nježnost, već je uz miljenicu crnu, najsofisticiranija na paleti boja.

Ipak, nakon što završe ljetni dani, mnogi smatraju da bismo se trebali pozdraviti s bijelom bojom jer nekako ne ide uz tmurno i kišno vrijeme koje donose jesen i zima. Zašto bi ova dva godišnja doba morala biti obavijena tamnim tonovima? Upravo iz razloga što je vani maglovito i oblačno, vi možete biti ono sunce koje će svakom prolazniku razvedriti dan. Bijela boja itekako dobro izgleda za kraj godine, i to u kombinaciji s pletivom.

Pletene haljine bijele boje nešto su najprofinjenije na svijetu, bilo da ih nosite uz visoke crne čizme od kože ili pak krznene gležnjače. Modni stručnjaci itekako veličaju bijelu boju zimi, ali i savjetuju da se ista nosi uz svijetle i neutralnije nijanse kako bi u potpunosti došla do izražaja.

Naravno, najesen i zimi preferiramo bijele pletene haljine maksi dužine jer upravo one daju šik izgled cjelokupnom looku.

Pletena haljina istodobno je glamurozna i udobna. U njoj ćete se uvijek osjećati opušteno jer je rastezljiva i otporna na gužvanje. Na vama je samo da odaberete između rebraste pletene haljine ili glatke pletene haljine. Rebrasta haljine je casual komad koji je, ako nas pitate, više rezerviran za dnevni look, dok će vam glatka varijanta pružiti elegantan izgled.

Mi smo pronašli nekoliko lifestyle fotki na Instagramu kako bi vam olakšali njezino stiliziranje. Također, izdvojili smo nekoliko modela poznatih high street brendova kao što su Reserved, Mango i H&M.