Ljubav & veze

9 savjeta koji olakšavaju odnos ukoliko ste se upustili u vezu na daljinu

Krešimir Šustić 07. kolovoza 2020.

Uspjeh leži u jednostavnim i malim koracima koji nisu teški za slijediti

Ljubavna veza je nešto najljepše što nam se može dogoditi u životu, pogotovo ako nađemo onu pravu osobu s kojom se osjećamo kao da možemo osvojiti cijeli svijet.

No ako se dvoje duša spoji, a ne žive u istom mjestu, već su udaljeni nekoliko stotina kilometara, tu nastupa noćna mora za mnoge – veza na daljinu.

Iako mnogi od nas ne vjeruju u taj pojam i misle da je nemoguće održavati zdravu i stabilnu vezu u kojoj je udaljenost glavna karakteristika koja je obilježava, stručnjaci tvrde kako su to samo obične zablude.

Prošvrljali smo internetom i pronašli devet bitnih savjeta koji bi vam mogli pomoći ukoliko ste se upustili u takvu vrstu odnosa, te ih donosimo u nastavku.

Izbjegavajte ljubomoru i imajte povjerenja

Pod pretpostavkom da ste kliknuli i osjetili “ono nešto” s osobom kojom ulazite u ovaj oblik veze, najbitnije je da joj vjerujete i nemate ljubomorne ispade koje si zbog “otežane” situacije sami stvarate u svojoj glavi.

Vaš odnos nije poslovni sastanak

Većina parova koji žive daleko jedan od drugog nemaju svoje zakazano vrijeme zajedno, stoga ne planirajte svaku sitnicu već budite spontani i uživajte u zajedničkim trenucima uživo ili preko telefona.

Neka virtualni seks postane vaša stvar

Seks je normalan i zdrav dio bilo kojeg odnosa, ali to što fizički niste s nekim, ne znači da ne možete uživati u tjelesnim užicima putem FaceTimea, Zooma ili Skypea.

Ne stalkajte društvene mreže

Igranje detektiva na društvenim mrežama samo će dovesti do nezdrave nesigurnosti i brige o vezi, stoga ne doživljavajte svaki post kao skrivenu poruku ili nešto što treba duboko analizirati.

Održavajte zdravu količinu smislenih i nasumičnih razgovora

Nemate vremena sjediti i gledati film zajedno ili jednostavno pojesti obrok, ali umjesto toga morate se usredotočiti razgovor koji će vam pomoći da se osjećate bliže nego što jeste.

Izmislite vaša “pravila”

Znamo da je svaka veza drugačija i da ovisi o raznim okolnostima, no i u ovoj situaciji možete stvoriti mali savršeni svijet s vlastitim pravilima kako bi se osjećali povezanije i lakše.

Cijenite posjete

Posjetiti osobu koju volite u novom i uzbudljivom gradu je zabavno i stvara puno prilika da zajedno doživite svježe stvari, ali svakako prvi ili dva dana tijekom posjete provedite samo družeći se i boraveći kod kuće.

Ne očekujte savršenstvo svake posjete

Neizbježno je da se planovi pokvare jer će se netko razboljeti ili će vam doći financijsko lošije razdoblje, no sve su to manje prepreke koje ne bi trebale naštetiti zdravom odnosu i pravoj ljubavi.

Budite pozitivni

Na kraju dana, shvatite da se jedino isplati biti pozitivan jer znamo da život piše najljepše ljubavne priče u kojima je sve moguće, pa tako i da vaša veza jednog dana postane standardna bez daljine.