Promo

25 GODINA TVRTKE TOMIĆ & CO. U HRVATSKOJ

PR 11. travnja 2018.

Veliko rođendansko slavlje povodom četvrt stoljeća generalnog zastupstva za BMW vozila

Uoči službenog otvorenja najvažnijeg nacionalnog događanja vezanog za automobilsku industriju u paviljonu osam Zagrebačkog velesajma tvrtka Tomić & Co. održala je spektakularno rođendansko slavlje povodom četvrt stoljeća generalnog zastupstva za BMW vozila.

Događanju je prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni hrvatski gospodarstvenici te mnoge istaknute osobe iz javnog i političkog života.

Osnovana prije 25 godina u Zagrebu kao prvi zastupnik jednog stranog proizvođača automobila u demokratskoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj Tomić & Co. danas je jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj i predvodnik na domaćem automobilskom tržištu.

Sada daleke ali iznimno važne 1993. godine svega nekolicina djelatnika, vođena idejom i vizijom gospodina Franje Tomića, otpočela je put stvaranja moderne tvrtke ustrojene prema zapadnoeuropskim standardima, a opet uvažavajući svu specifičnost okruženja i turbulentnost vremena kroz koje je prolazila.

„Uspješna suradnja s BMW grupom počela je otvaranjem prvog prodajnog salona na Rooseveltovom trgu u središtu Zagreba. Od samih početaka opredijelili smo se za kontinuirani rast i razvoj na temeljima ekonomske održivosti što je omogućilo da i u izazovnim vremenima praćenim gospodarskom krizom i globalnom recesijom tvrtka širi poslovanje te dodatno učvrsti svoju poziciju na tržištu“, rekao je gospodin Franjo Tomić, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Tomić & Co.

Ulaskom u tvrtku dr. ing. Daniela Tomića postavljeni su temelji za nastavak daljnjeg, dugoročnog rasta i budućnosti tvrtke, a pridruživanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji otvoreno je novo poglavlje u odnosima s BMW grupom.

Poslovanje se danas odvija u svim regionalnim središtima diljem zemlje: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Osijeku te uskoro i Zadru, a poslovnih aktivnosti svakim je danom sve više. One danas pokrivaju cjelokupan segment poslovanja prodaje i post-prodaje novih i diplomatskih vozila kao i flotnih te korporativnih automobila, BMW Premium Selection i rabljenih vozila te usluga financiranja za marke BMW i MINI te BMW motorkotače.

Kako je ova izuzetna poslovna priča predvođena neustrašivom vizijom pojedinaca započela upravo iz prizemlja zdanja na Rooseveltovom trgu to je bio i ostao prostor od posebnog značenja za tvrtku.

„Natpis „Tomić & Co.“ također je postao svojevrstan zaštitni znak Novinarskog doma i kulturnog središta grada Zagreba. U godini proslave jubileja taj je prostor tradicionalne arhitekture oplemenjen modernim dizajnom i tehnologijom po uzoru na slične prostore koje je BMW otvorio u još samo u dvije europske prijestolnice, Rimu i Bruxellesu, čime se posebno ponosimo“, rekao je gospodin Franjo Tomić te dodao da su time u Tomić & Co. ponovno pokazali inovativnost i spremnost na izazove budućnosti baš kao što to neprestano čine proteklih 25 godina.

Kako bi to i dokazali, na ovogodišnjem Auto Showu Tomić & Co. ima svjetsku pretpremijeru vozila BMW serije 8 te će premijerno predstaviti čak 9 novih vozila i motorkotača. Svjetska pretpremijera i rekordan broj hrvatskih premijera najnovijih modela, s nestrpljenjem iščekivanih i na globalnoj razini, kruna je ovog rođendanskog slavlja kojom se kupcima tijekom 2018. omogućuje još veći broj vozila na odabir.

Dodatni razlog slavlju za četvrt stoljeća generalnog zastupstva zasigurno je i povećan interes za BMW vozila zabilježen diljem zemlje, praćen kontinuiranim uvođenjem pristupačnih načina financiranja, a što dodatno potvrđuje odlučne planove za daljnji razvoj koji slijedi nakon 25 godina stabilnog poslovanja.

Stoga, sve BMW novitete potražite u paviljonu osam Zagrebačkog velesajma ili posjetite Tomić & Co. salone u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli.

Photos by: “Sound & Vision”