Film

20 filmova koje morate pogledati s frendicama

Engineer 23. kolovoza 2018.

Upustite se u filmski maraton filmova koji su stvoreni za ženska druženja

Top 20 romantičnih komedija – Čips i kokice? Sređeno! Coca Cola i crno vino? Sređeno! Još samo okupite frendice i filmska večer može početi. Ako ne znate koji film pogledati za tu prigodu mi vam donosimo top 20 filmova koji su kao stvoreni za ovakve prilike.

1) To All The Boys I’ve Loved Before

Radnja prati mladu Laru Jean Song Covey čiji život postaje kaotičan nakon što na misteriozan način budu razotkrivena ljubavna pisma koje je pisala svojim nekadašnjim momcima. Ova činjenica će dovesti do raspada njenog trenutnog ljubavnog života.

2) Lady Bird

Glavna junakinja filma, sedamnaestogodišnja je učenica viših razreda katoličke srednje škole u Sacramentu, u Kaliforniji. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no, ona odbacuje to ime i predstavlja se pseudonimom Lady Bird.

3) Whip It

Bliss slučajno u ruke dođe letak o rolerskom turniru koji se održava u obližnjem Austinu, pa izvadi svoje stare role i nagovori Pash da sudjeluju. Kapetanica ekipe Skauti predloži Bliss da dođe na trening i audiciju. Kako bi imala pravo pristupiti, Bliss laže da ima 22 godine.

4) Letters to Juliet

Mlada Amerikanka Sophie dolazi u Veronu, grad u kojem je rođena Julija – slavni lik iz još slavnijeg djela “Romeo i Julia”. Sophie se uskoro pridružuje grupi dobrovoljaca koji odlučuju odgovoriti na pisma Juliji u kojima traže ljubavne savjete.

5) Step Up

Buntovnik i ulični plesač Tyler Gage živi sa svojim udomiteljima u afro-američkom radničkom kvartu u Baltimoru. Njegovi najbolji prijatelji su Mac Carter i Skinny Carter. Život Tylera i njegovih prijatelja sastoji se od odlazaka na tulume i krađe automobila.

6) Stuck in Love

Radnja filma vrti se oko uspješnog romanopisca Billa koji se već nekoliko godina bori s prevladavanjem osjećaja koje ima prema bivšoj ženi Erici. U tome mu pomaže prijateljica, a ponekad i ljubavnica Tricia.

7) Moulin Rouge

U Parizu 1900. godine mladi engleski književnik Christian (E. McGregor) s tugom se prisjeća razdoblja od prije godinu dana. Tada je, unatoč protivljenju svog oca, doputovao u Grad Svjetlosti, želeći upravo na Montmartreu upoznati boemski život pisca.

8) The Devil Wears Prada

Mlada novinarka Andy Sachs,, koja mašta o ozbiljnoj karijeri u uglednim revijama poput “New Yorkera” i “Vanity Faira”, prijavi se na razgovor za posao druge asistentice moćne Mirande Pristly, urednice modnog magazina “Runway”, poznate po okrutnosti, iscrpljivanju svojih zaposlenika.

https://www.youtube.com/watch?v=XTDSwAxlNhc

9) Mamma Mia

Sophie živi s majkom, koja vodi mali hotel, na prelijepom grčkom otoku. Uzbuđena je zbog skorašnjeg vjenčanja: udaje se za dečka u kojega je zaljubljena do ušiju, kao i on u nju. Sophie nikad nije saznala tko joj je otac a sad bi to željela znati više nego ikada: željela bi da je otac dovede do oltara.

10) Hairspray

Radnje smještene u Watersov voljeni zavičajni Baltimore tijekom plesne groznice 1960-ih godina, Lak za kosu priča je o srednjoškolskoj šminkerici Tracy Turnblad, koja od „dotepenke“ postaje prava zvijezda.

11) Stick It

Haley Graham buntovna je sedamnaestogodišnjakinja, pripadnica urbane subkulture i majstorica u biciklističkim akrobacijama. Kada dođe u sukob sa zakonom, na maloljetničkom sudu može birati vojnu akademiju ili elitnu gimnastičku akademiju.

12) Honey

U glavnoj je ulozi Jessica Alba koja se cijeli svoj život bavi plesom i koreografijom, no čak su i njeni najbliži već polako gubili nadu da će se nešto veliko iz cijele te rasplesane priče razviti.

13) Mean Girls

Odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, Cady Heron misli da zna što znači uzrečica da preživljavaju samo najjači. No, zakoni džungle dobiju novo značenje kada 15-godišnjakinja krene prvi puta u školu te se upozna sa psihološkim ratovima i nepisanim društvenim pravilima s kojima se suočavaju današnje tinejdžerice.

14) Clueless

Radnja govori o Cher Horowitz koja je zgodna, ali i jako površna. Ona je jako stidljiva i bogata i u vrhu je elite u školi. Jako je sretna, ali i opsjednuta modom.

15) The Notebook

Ostarjeli Noah redovito posjećuje Allie, staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici.

16) 10 Things I Hate About You

Sestre Kat i Bianca pohađaju istu školu i žive sa strogim ocem koji im ne dopušta izlaske s dečkima prije mature. Dok je mlađa Bianca vrlo popularna, starija Kat je crna ovca. Bianca želi izaći sa zgodnim školskim zavodnikom Joeyjem, no otac je donio novo pravilo – prva na sastanak s dečkom mora ići Kat jer je starija.

17) She’s the Man

Ženski nogometni tim za koji je igrala u školi odjednom je raspušten, a brat blizanac u pravi trenutak joj javi da neće stići na početak nastave. Odlučna dokazati da je dovoljno dobra i za mušku momčad, Viola Hastings prerušit će se u brata Sebastiana i zauzeti njegovo mjesto u školi.

18) Girls Just Want to Have Fun

Dženi i Lin, šarmantne i luckaste učenice katoličke škole maštaju o tome da sudjeluju na plesnom natjecanju na Dance TV. Nevolja nastaje kada Dženi prođe audiciju, a njen strogi otac joj zabrani izlaske, smatrajući da škola treba da bude na prvom mjestu.

19) Pitch Perfect

Mlada buntovnica Beca dolaskom na fakultet pridružuje se ženskoj vokalnoj skupini The Bellas. Pomalo uštogljene i staromodne pjevačice potpuno će promijeniti svoj stil i uspeti se na ljestvici fakultetskih zvijezda.

20) 13 Going on 30

Nesretnoj se 13-godišnjakinji preko noći ispunila želja te je postala 30-godišnjakinja žena. Jenna Rink ima trinaest godina 1987. godine. Njezini je roditelji guše, a popularni klinci u školi ignoriraju.

Mi smo vam predstavili top 20 romantičnih komedija, a na vama je da odaberete svog favorita.

Ukoliko vam se svidio naš popis top 20 romantičnih komedija, obavezno pogledajte i naših top 10 horora u 2018. godini.