Zabava

10 simpatičnih poklona za šefa ako želite da je na vašoj strani!

Viktoria Mikulić 23. prosinca 2021.

Ovi luckasti i interesantni pokloni zasigurno će ih dobro nasmijati (ako si uopće smijete dozvoliti takav odnos s poslodavcem)...

Ne znamo kakav je vaš šef, je li tvrda i čvrsta stijena koju nitko ne može slomiti, onaj koji vam se obraća samo kada je to nužno i gleda vas kao nešto manje od sebe, ili je vaš šef topla i draga osoba uvijek spremna dati sve za svoje zaposlenike, najbolji savjetnik i osoba od koje zaista možete puno naučiti.

Ako se zaglibili s ovim prvim šefom koji nema nimalo smisla za humor, onda definitivno ne biste ni trebali razmišljati o poklonu za svog direktora jer biste si mogli navući samo kritike. No ipak, ovaj drugi šef zaslužuje nešto lijepo, posebno ako ga u narednoj godini želite imati na svojoj strani.

Naravno, ako niste jako bliski sa svojim šefom, možda će biti teško shvatiti odakle početi. Ne želite ići previše ležerno, ali ne želite ni pretjerivati ​​s nečim ekstravagantnim. Pronaći taj srednji put je teško! Iako, ako ste vas dvoje u osnovi najbolji prijatelji, definitivno želite dati sve od sebe s darom koji je promišljen i iskren. Bez obzira na situaciju između šefa i zaposlenika, imamo dobre vijesti: u slučaju da ste pod stresom oko toga koji poklon im dati, prikupili smo mnogo ideja za darove za blagdansko vrijeme. Od otmjenih ploča od sira i šik uređenja kućnog ureda do najšaljivijih stvarčica koje će ih nasmijati do suza.

1. “Tears of my stuff” šalica

S ovom šalicom definitivno šaljete poruku, ali mi se svakako nadamo da će je vaš šef prihvatiti s gromoglasnim smijehom. Ako ste vi ili vaše kolege barem jednom ispustili suzu zbog svog šefa, onda ovo možda i nije najprikladniji poklon.

2. Luckasta svijeća

Ako vaša šefica ili šef vole mirisne svijeće, onda biste im trebali pokloniti onu sa šaljivom porukom. Mi smo jednu takvu pronašli na etsyju, a njezin natpis ne bi ostavio ravnodušnima čak ni one najtvrđeg srca. “I’m only here until I win the lottery” je rečenica koja nema konkurencije. Samo vam još moramo reći jednu stvar, počnite konačno igrati tu lutriju.

3. Humoristična boca vina

Ako vaš šef voli popiti koju kapljicu više (sudeći po svim onim domjencima i team buildinzima na kojima nije prepoznao granicu), boca vina s natpisom “We’re pretty sure we’re the reason you drink” zaista bi ga mogla nasmijati. No ako zbilja previše popije i svjestan je toga, pazite da vam ova boca ne bi završila na glavi.

4. Staklenka sa slatkišima

Stvorena za sve slatkoljupce i za one krizne situacije kada vašem šefu padne šećer, ova staklenka bit će spas u hitnim slučajevima. S natpisom “Jar of emergency chill pills” dat će mu do znanja da se mora malo skulirati i opustiti, što će rezultirati poboljšanjem atmosfere u uredu. M&M bomboni su idealni za krizne situacije.

5. Jedinstvena daska za sir

Definitivno će cijeniti ovaj klasični set daske za sir, koji sadrži bočne pladnjeve za krekere i orašaste plodove. To je vrhunsko elegantno predjelo koje će mu godinama biti korisno.

6. Stolni organizator za uredski pribor

Organizator za stol unutar kojeg će stati svi oni papirići, olovke, isječci sa sastanaka i ostalo. Moderan je, a opet praktičan dar za šefa koji je pedantan u pogledu prostora na uredskom stolu.

7. Nepropusna bočica

Ako vaš šef do podne popije barem tri kave, a često juri po sastancima i ne može biti na istom mjestu, šalica koja će tijekom čitavog dana održavati optimalnu toplinu je prava stvar za njihovu toplu (ili ledenu) kavu. Zgodan prsten također olakšava držanje kamo god idu!

8. Tegla za biljke i cvijet

Što je uredski stol bez biljke? Zaista je lijepo imati dašak prirode u zatvorenom prostoru, odmah se osjećamo bolje. Ako vam se čini da je vaš šef pedantan i da će voditi računa o biljci (a ne da vi morate odrađivati zalijevanje svakih nekoliko dana), onda je ovo idealan poklon.

9. Pripremite domjenak

Iako bi se poslodavac trebao pobrinuti za ovako nešto, s dolaskom korone druženja su ograničena pa ako niste osmislili neki poseban domjenak u fancy restoranu, organizirajte se zajedno s kolegama i pripremite zakusku u svom uredu. Šef će vjerojatno biti iznenađen i to će mu biti najljepši poklon…

10. Ostanite raditi malo duže

Ovo možda zvuči smiješno, ali vaš šef bi itekako mogao cijeniti ako odradite malo duže, posebno kada je zaista gužva na poslu. To može biti deset minuta ili pola sata, bitna je gesta i da mu date do znanja da uvijek može na vas računati. Samo pazite da isto ne počne iskorištavati.

Ovo su samo naše ideje kojih se ne morate ili možete pridržavati, svakako šefu možete pokloniti ono što vi smatrate ispravnim, što na kraju ne mora biti NIŠTA. Na vama je…