FOTO by Instagram @kavana_palainovka_zagreb / @caffebarfinjak

Zabava

10 cool kafića na čijim se terasama veselimo ljetu

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Ako ne znate gdje biste ovaj vikend, uputite se u jedan od ovih kafića!

Volite svoj kvart i njegove kvartovske kafiće, no osjećate da nešto propuštate ako ponekad ne promjenite lokaciju? Nemojte brinuti, mi vam danas donosimo 10 cool kafića u kojima možete uživati s vašim prijateljicama, mamom, jačom polovicom ili same!

Kavana Palainovka

Najljepši kafić Gornjeg grada u kojem ćete vikendima moći slušati live muziku dok uživate u osvježavajućem pivu.

Biker’s Beer Factory

Iako je popularan uglavnom navečer zbog rock-svirke, kafić je pun i danju. Odlučite li svratiti na pivo nakon posla u Savsku i presjeći drugu ili treću kriglu mazalicama ili roštiljem, nema straha – nahranit će vas sa zadovoljstvom.

Hugo’s Bar

Najbolji odabir za jutarnju kavu s frendicama ili večernji date s dečkom. Prostorom dominiraju freske konja koje utjelovljuju misao vodilju Hugo’sa, a ona glasi: “Ljubazno srce. Oštar um. Hrabar duh.

Horvati

Omiljeni kafić Knežije s gradskim štihom u kojem se pije craft pivo u prijateljskoj atmosferi. Navečer je uvijek puno i teško se nađe mjesto.

Vivas

Na nekoliko lokacija u Zagrebu, pa i Splitu, ljubaznost osoblja i odlična kava vas definitivno neće razočarati.

Kavana Lav

Između Kamenitih vrata i Markova trga spoj je caféa i galerije. Prostrani interijer ukrašen umjetničkim djelima savršeno se uklopio u gornjogradske ulice.

Mr Fogg

Prvi steampunk bar u Hrvatskoj možete pronaći u Martićevoj. Zbog ambijenta nadahnutog Julesom Vernom i putopisnom fikcijom “Put oko svijeta u 80 dana“, nadrealnog čaja koji dolazi u čarobnoj kutiji, savršenog džin-tonika i odlične mjuze Mr. Fogg se uvukao u srce ekipe iz centra.

Plavo stablo

U ulici kneza Domagoja, preko puta 2. i 7. gimnazije, chill vibe Plavog stabla uz uslužnost osoblja će vas natjerati da se vratite opet i opet.

Finjak

Šarmantna terasa caffe bara Finjak je opremljena originalnim stolicama s nekadašnje terase hotela Esplanade. To je kafić jedinstvenog ambijenta uređenog antiknim predmetima s daškom nekih prošlih vremena

Karibu Kaawa

Savršeno i opušteno mjesto za ‘ćakulu’. S prvim dolaskom priča tek počinje jer se iza naziva “kava” ili “čaj” na cjeniku krije cijeli niz craft kava i čajeva koje konobarica predloži prilikom narudžbe.