FOTO by Nike

Moda

Još jedan “specijalni” Nike Air Force model

admin 18. ožujka 2022.

Izgledaju kao limitirana handmade kolekcija

Puno toga se ove godine događa u Nike kompaniji jer, osim što su u ovom periodu zaokupljeni Nike Air Max Dayom, ova je godina i okruglo slavljenička za još jedan njihov model. Air Force slavi četrdesetu godišnjicu i već je najavljeno da ćemo ove godine gledati neke posebne, limitirane pa čak i neuobičajene modele.

Proslava godišnjice uključivat će i suradnje s poznatim licima poput Stussyja, Civilist Berlina i vjerojatno Drakea, ali sada ćemo se fokusirati na upravo predstavljen model. Riječ je o Air Force One Hemp modelu koji već na prvu otkriva da je glavni materijal za izradu bila konoplja.

Za razliku od onog što smo navikli viđati, silueta na ovom modelu izgleda varljivo te se čini kao da se radi o ručnom radu. Izvezene bijele debele niti obavijaju se kroz čitav model, od pete do prednjeg dijela, a čak su i detalji poput loga i naziva modela u istoj varijanti.

Bijelu boju modela upotpunjuju žarke neonske nijanse narančaste, plave, zelene i žute i nije potrebno spominjati da će tenisice svojim šarenilom krasti poglede. Čak je i đon napravljen od recikliranih materijala, čemu svjedoče suptilne mrlje koje se na njemu pojavljuju.

Ovaj zanimljiv i ekološki prihvatljiv model Air Force uskoro bi trebao biti dostupan na tržištu, a točan datum i cijena još nisu poznati.