FOTO by takenatural.eu

Elegant

Sada je idealno vrijeme da resetiramo organizam prije blagdana

Mia Vodopija 26. studenoga 2021.

Ne trebamo čekati do proljeća, krenimo već danas!

Kraj studenog označava pripremu za predblagdansko vrijeme, stoga ne čudi što već razmišljamo o tome što ćemo kupiti našim najmilijima, o tome što ćemo nositi na svim božićnim partijima i svečanostima, te naravno o hrani.

Božić ne bi bio Božić bez obilja slanih i slatkih delicija, kojima se mnogi raduju već sada. Mamin bakalar s krumpirima, tatina purica s mlincima i bakini domaći kolači… a sve to zalit ćemo koktelima s ginom ili vodkom. Uh, moramo otkopčati gumb na hlačama samo misleći na tu predivnu gozbu.

Ove godine kažemo NE blagdanskom debljanju

S obzirom na to da već sada znamo da ćemo si dopustiti mnogo (ne)zdrave hrane za blagdanski period, bilo bi dobro da preduhitrimo višak na vagi nečim uistinu zdravim. Fizička aktivnost, bilo da govorimo o laganom šetanju, bilo da govorimo o usisavanju i čišćenju stana, uvijek je najbolja linija obrane protiv viška sala, ali ove godine vam nudimo još jednu opciju koja će vam se svidjeti!

I ptice na grani znaju da su voće i povrće jedne od najzdravijih namirnica na ovoj planeti. Iako bismo trebali svaki dan jesti mnogo voća i povrća, moramo biti objektivni i iskreno se zapitati jedemo li dovoljno zdrave hrane. Ako ne, mogli bismo isprobati taj dar prirode u obliku detox sokova.

Take Natural Juice pravi je izbor za sve one koji žele unijeti više voća i povrća u organizam, napravili detox prije blagdana, a i vjerojatno smršavili koji kilogram. Na svojoj web stranici prodaju hladnoprešane sokove, pod kojima ćete naći svježe (raw) hladno prešane sokove i zdrave limunade.

Svježi (raw) hladno prešani sokovi – uz njih ćete zavoljeti voće i povrće

Mi ćemo se fokusirati na prvu kategoriju, onu hladno prešanih sokova, koje ćete dobiti u količini od 500 ml. Svježi, odnosno raw, sokovi blagotvorno djeluju na zdravlje, što zna i ekipa iz Take Natural Juice. Zato krećemo s prvim sokom imena Green Detox.

Sastojci su mu jabuka, špinat/blitva, celer, limun i đumbir. Zbog visokog udjela zelenog lisnatog povrća u kombinaciji s jabukom, celerom i đumbirom,  ovaj sok blagotvorno utječe na probavu, poboljšava imunitet, čisti organizam od štetnih tvari, djeluje diuretički te je koristan pri redukciji tjelesne težine.

Zeleno lisnato povrće sadrži mali broj ugljikohidrata i masti, a visoku razinu vitamina i minerala, te zaštitne antioksidativne tvari. Specifično je jer sadrži pigment klorofil, izvrstan za čišćenje organizma od štetnih tvari. Ovaj sok, kao i svi njihovi sokovi, rađen je sa 100% udjelom voća i povrća, te nema dodanih šećera, zaslađivača, umjetnih boja i konzervansa.

Sok Vitamin Bomb sastoji se od naranče, mrkve, limuna i grejpa. Prepun je C i A vitaminima iz grejpa, mrkve i naranče. Grejp je izvrstan izvor vitamina C, zbog čega nosi titulu snažnog zaštitnika imuniteta, a brine o zdravlju srca te pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba.

Grejp ubrzava metabolizam te istovremeno osigurava veliku količinu energije. Eliminira štetne spojeve iz organizma te regulira mnoge probavne smetnje. U kombinaciji s mrkvom i narančom čini snažan booster za imunološki sustav te osvježava organizam dajući mu kvalitetnu energiju i hraneći ga odličnim nutrijentima.

Sok Red Forest / Iron Man je bogat antioksidansima i flavonidima i karotenoidima. To je sok od jabuke, cikle, limuna, šumskog voća i aronije. Cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari. Ona je također odličan izvor folne kiseline, a prepuna je antioksidansa, koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti.

Željezo iz cikle izvanredne je kvalitete te je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina. Izuzetna svojstava ovom soku daje aronija koja se u mnogim dijelovima svijeta svrstava u ljekovito bilje jer djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno. U kombinaciji s limunom oboje dobivaju na maksimalnoj iskoristivosti. Ovaj sok sadrži isključivo prirodne šećere iz voća.

Ako vas je ikada zanimalo kako bi nazvali sok u kojem su jabuka, naranča, mrkva, limun i đumbir, odgovor je Full of Sunshine. Sok obiluje vrijednim antioksidansima – karotenoidima, hidroksinamičnim kiselinama i antocijaninima. Beta karoten iz mrkve jača imunitet, štiti od infekcija i karcinoma te pomaže u očuvanju vida i zdravlja očiju.

Naranča sadrži vitamine C, B1, B9 (folna kiselina) i A, kalij, kalcij i obilje vlakana, te čak 58 antikancerogenih tvari.Đumbir spada u skupinu supernamirnica – on olakšava i potiče probavu, ublažava nadutost i želučane tegobe te sprječava grčeve. Ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva, a zbog antihistaminskog djelovanja koristi se i kod liječenja alergija.

Sok je bogat hranjivim sastojcima, sprečava umor i gubitak koncentracije, a zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata ima snažno imunostimulirajuće djelovanje te je učinkovit u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala te štiti od prehlade.

Sok Garden Detox prava je opcija za sve one koje žele pažljivo izbalansirane povrtno-voćne kombinacije, kojima je omogućena savršena iskoristivost svakog sastojka. Sastoji se od naranče, jabuke, cikle, mrkve, limuna i, sigurno pogađate, đumbira. Cikla i mrkva u zajedničkoj kombinaciji blagotvorno utječu na bolesti želuca, bubrega i žuči.

Povrće u kombinaciji s citrusnim voćem doprinosi zaštiti od oksidativnog stresa te pozitivno utječe na probavu. Ovaj sok je odličan za one koje žele spriječiti umor i gubitak koncentracije, ali i one koje žele učinkovitog saveznika u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala.

Zadnji raw sok je onaj snažni, ne zato što ga mi najviše volimo, već zato što mu je to ime – Strong Booster. Kombinacija jabuke, cikle, mrkve, celera, limuna i đumbira dat će vam snagu koja je u ovo jesensko-zimsko vrijeme prijeko potrebna. Zbog pažljivo izbalansiranih povrtno-voćnih dijelova u ovom soku omogućena je savršena iskoristivost svakog sastojka.

Cikla i mrkva u zajedničkoj kombinaciji blagotvorno utječu na bolesti želuca, bubrega i žuči. Povrće u kombinaciji s citrusnim voćem doprinosi zaštiti od oksidativnog stresa te pozitivno utječe na probavu.

Limunade – očistite se zdravim vitaminskim osvježavajućim pićima

U slučaju da obožavate limunade, imamo pravu stvar za vas! Tajna Take Natural Juice limunada jest u samom procesu proizvodnje – hladnom prešanju voća i začina, koje ne uništava sastojke, miris, okus niti boju soka.

Zbog toga sok zadržava velik udio vitamina i minerala koji se nalaze u svježem voću i začinima poput đumbira i kurkume. Redovita konzumacija limunada umiruje, osvježava i alkalizira organizam, daje dodatnu energiju tijelu, pospješuje probavu i apsorpciju minerala te je podrška procesu detoksikacije organizma i gubitku kilograma.

Limunade od soka hladno prešanog limuna sa dodacima voća i začina izvrsna su i zdrava nadopuna svakodnevnoj prehrani pogotovo kod ljudi kod kojih je unos voća i povrća ili tekućine u deficitu.

Limunadama također se mogu vršiti detoks programi kada se želi „očistiti” i „odmoriti” organizam od krute hrane, toksina i unosa nekvalitetnih namirnica (npr. prije ili nakon blagdanskih menija). Dolaze u bočicama od 330 ml.

Prva limunada koju ćemo vam predstaviti zove se Yellow, a sastoji se od vode, limuna, đumbira, kurkume i stevije. Ona je slatko-kiselog okusa s divnim začinskim mirisom i privlačne žute boju koju duguje kurkuminoidima iz kurkume.

Već znamo da limun, đumbir i kurkuma spadaju u skupinu supernamirnica, što ovu limunadu čini višestruko poželjnom u svakodnevnoj prehrani.

Druga limunada je ona zanimljivog imena – Pink! Ona se sastoji od vode, limuna, maline i eko agavinog sirupa. Malina je bogata antioksidansima koji doprinose ljepoti tena, osnaživanju imuniteta i štite od upala.

Fitonutrijenti iz maline djeluju antikancerogeno, a ketoni u njenom sastavu potiču metabolizam masti i djeluju na glukozu u krvi što ju čini prijateljem vitke linije.

Wellness shot – esencijalni minerali vas čekaju

Zadnja kategorija koju ćemo vam danas predstaviti je ona Wellness shot kategorija. Wellness shot je sok od pomno odabranih kombinacija voća i povrća s dodacima začina i supernamirnica. Puni esencijalnim mineralima, vitaminima i antioxidansima naši shooteri su fokusirani na svoju sposobnost da vidno utječu na zdravu dnevnu rutinu svake osobe.Tri wellness shot-a koja su dostupna su Digestive, Immunity i Pure Iron u bočicama od 100 ml.

Digestive shot sadrži ananas , zelenu jabuku, limun, đumbir i kajenski papar.

Immunity shot sastoji se od naranče, limuna, đumbira, kurkume, kajenskog papra i crnog papra.

Zadnji wellness shot se zove Pure Iron, u kojem ćete uživati u okusima zelene jabuke, cikle, limuna, aronije te cejlonskog cimeta.

Ovog Božića poklonite si zdravlje

Take Natural Juice zbilja ima veliku ponudu i smatramo da si apsolutno svatko može nešto izabrati u barem jednoj od ovih kategorija. Za više informacija, možete checkirati njihovu službenu web stranicu, te ih zapratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram.