FOTO by Revolve / Zara / Farfetch

Moda

Lude 70-e vratile su nam se u modni svijet!

Krešimir Šustić 30. travnja 2020.

Donosimo 6 ključnih komada za postizanje šarmantnog retro look-a!

Često smo slušali od naših baka i djedova kako su 70-e bile lude godine u kojima su prevladavali hippie-i te lude i šarene boje. Pošto nas najviše zanima moda, odlučili smo obratiti pažnju na tadašnje trendove jer oni nam se vraćaju na velika vrata.

Izdvojili smo 5 ključnih komada za ljeto iz Manga!

Odjeća koja je definirala to doba bila je u skladu sa stvarima za kojima težimo: sloboda, coolerstvo i malo rock n’roll-a. Čak su i velikani od Celine, Saint Laurenta do Guccija crpili inspiraciju iz vlastitih kolekcija iz prošlosti, ponovno uvodeći ikonske otiske, razigrane nijanse i vezene tkanine.

U nastavku vam donosimo šest ključnih komada uz koje ćete bez problema izgledati retro i hipijevski.

Hlače od samta

Popularne hlače koje više nisu nešto zaboravljeno iz prošlosti, a rebrasta tkanina sada postaje cool alternativa trapericama. Ovaj model prati trendove, pa ga tako možemo pronaći u različitim krojevima, od onog visokog struka do zvono kroja koji je najbolji za postizanje look-a iz 70-ih.

131 €

Klompe

Rođene su u Nizozemskoj, a Amerika im je dodala petu, pa su tako postale voljena modna hajka desetljeća. Napravljene su od drva, a model s čim više različitih boja istog trena daje retro štih u koji se isplati uložiti.

218 €

Bluza šarenog printa

Vječiti klasik kojeg svi posjedujemo u ormaru u doba ludila bio je ključni komad prilikom odijevanja. Čim življi uzorci i šarenije boje, pretvaraju vas u pravu malu hipijevku koja voli slobodu i dobru muziku.

199,90 kn

Pleteni top

Lagani pleteni top iz 70-ih vratio se pomiješan s upečatljivim uzorcima i veselim siluetama koje možete nositi slojevito ili samostalno.

Trendy komad možemo pronaći u svakoj trgovini, a ukoliko se želite udaljiti od psihodeličnih boja, preporučujemo lagane i pastelne nijanse.

159,90 kn

Jakna s resicama

Svi moderni hipiji mogu odahnuti jer se vraća jedna od najvećih jakni iz toga doba, model s resicama. Smeđe nijanse bile su najpopularnije, a sada su opet must-have kada je u pitanju ovako nešto.

835,37 kn

Marama

Jedan od najboljih dodataka za ponovno stvaranje ikonskog izgleda, Elizabeth Taylor marama s mnoštvo boja i otisaka pomoći će vam da ostvarite vintage izgled. Usudite se staviti što više boja, a neka vam marama na glavi bude istančan komad.

$ 49.50