FOTO by Instagram @whatgigiwears / @anna_mezhuieva / @phoebesoup

Moda

11 trendova koje ćemo s oduševljenjem prigrliti ove jeseni

Daria Lovrić 22. kolovoza 2022.

Mali sneak peek u sezonu koja je pred nama...

Iako još uvijek većina nas nije spremna odustati od ljeta, trenutno vrijeme nas podsjeća da se isto bliži kraju te da ćemo još samo malo uživati u toplom vremenu i višim temperaturama. Prve kapi kiše najavljuju hladan period i dolazak šarolike kišne jeseni.

Nakon što smo mjesecima nosili ljetne haljine, vesele printove, jarke i pastelne boje vrijeme nam je za promjenu garderobe i potragu za novim modnim komadima. Iako se u jesenskom periodu najčešće vraćamo jednostavnim i tradicionalnim krojevima te prigušenijoj paleti boja, sudeći prema najnovijim kolekcijama s modnih pista došlo je i do nekih većih promjena.

Modni trendovi koje ćemo pratiti ove jeseni

Udobni komadi koji podsjećaju na ogrtače

Iako smo svi prihvatili činjenicu da je godišnji odmor završio i vratili se na posao, još uvijek maštamo o ležernom odijevanju. Ove jeseni s oduševljenjem ćemo nositi oversized kapute, balonere, jaknice, haljine i bunde u koje ćemo se umotati i osjećati se baš kao kod kuće u udobnom ogrtaču.

80-e

Ove jeseni očekujemo veliki povratak 80-ih. Glamurozni upečatljivi komadi, atraktivan oversized dizajn i dominacija crvene boje u našem ormaru ovjekovječit će nove kolekcije poznatih brendova, ali i naše ormare.

Moderna ženstvenost

Iako ne postoji definicija ženstvenosti i ona je vrlo subjektivna, ove jeseni naglasak je stavljen na svijetle boje, perje te prozračne materijale inspirirane donjim rubljem.

Crna boja

Poznati dizajneri najavili su povratak vječnom klasiku – crnoj boji. Iako realno nikada nismo niti prestali nositi crno, nego samo napravili pauzu, nadolazeću sezonu malo ćemo začiniti blještavilom, sjajem i glamourom. Na večernjim zabavama i eventima imamo samo jedan cilj, a to je zablistati.

Bomber jakne

Dizajneri najavljuju povratak udobnih bomber jakni koje ćemo furati u svakodnevnim casual prigodama. Kombinacija kože i krzna daje dozu neustrašivosti i edgy touch svakom looku.

Bijela majica bez rukava

Naizgled običan bijeli t-shirt bez rukava odlično se slaže s gotovo svim što imate u ormaru i baš u tome leži njegova važnost. Must have majicu bez rukava furat ćemo u svim kombinacijama, a naravno svima omiljena je uz najdraže traperice i bijele tenisice.

Baloner

Jesenske modne piste pune su novih verzija klasičnog balonera. Iako ovog puta baloneri dolaze u nešto zanimljivijem kroju – s naborima, izrezima, u obliku haljine i sličnim efektnim krojevima.

Jarke fluorescentne boje

Iako smo mislili da se dolaskom prvih kiša i niskih temperatura moramo pozdraviti s upečatljivim jarkim bojama, sudeći prema modnim pistama, ipak ne moramo. Jarko žuta, magenta, zelena i pink vladat će i ove jeseni.

Sezona smokinga

Sezona smokinga je započela i u narednim mjesecima će profinjeni odjevni komadi zaludjeti sve žene diljem svijeta. Dobro poznati kroj nosit ćemo kao kapute i sakoe od tanjih i debljih materijala.

Jahački stil

Dizajneri svoju inspiraciju najčešće crpe iz okoline i svakodnevnih aktivnosti stoga smo dosad imali prilike uživati u raznim modnim stilovima poput kaubojskog, golf te tenis looka.

Ove sezone brendovi su inspiraciju pronašli u jahanju stoga ćemo viđati mnoštvo sakoa s jednim kopčanjem, uskih hlača, čizama do koljena i sličnih modnih komada i dodataka.

Duga i vitka linija

Popularni krojevi jesenske sezone iznimno su dugački te prate liniju tijela. Nakon što smo nekoliko sezona nosili oversized vrećaste komade jedva smo dočekali uže komade koji će nam izdužiti siluetu.