Žena s alopecijom napravila prekrasnu tetovažu na glavi

admin 02. travnja 2019.

Danas kada moda i trendovi nameću tempo života, borba s alopecijom postaje noćna mora

Kada ti život da limun ti napravi limunadu” – takav moto imala je četrdesetjednogodišnja Rebecca Dawe koja se već preko dvadeset godina bori s alopecijom, poznatijom kao opadanje kose. Onda je odlučila iz svoje situacije izvući najbolje i svojom gestom pružiti potporu osobama diljem svijeta koje pate od istog problema.

Svaka osoba na dnevnoj bazi izgubi oko 100 vlasi kose i to se smatra normalnim. Ako opadanje počne biti veće, a kosa ne nastavi rasti, to može biti veći problem. Alopecija je česta pojava, a na nju nisu imune ni žene ni muškarci.

Iako se ne radi o stanju koje ugrožava život, alopecija ima poražavajući psihološki i sociološki učinak na oboljelog. U teškim oblicima bolest napreduje do gubitka svih dlaka na tijelu.

Rebecca Dave od svojih tinejđerskih dana bori se s alopecijom i nakon mnogo godina odlučila je obrijati i na glavu istetovirati cvjetne motive.

Nakon mnogo godina skrivanja glave ispod perika, šešira i marama odlučila sam se na potez koji će mene, ali i ostale nadahnuti, inspirirati i ohrabriti. Nekada je ovaj problem bio zanemariv, ali danas kada su moda i trendovi u punom zamahu, alopecija predstavlja ozbiljan psihološki pritisak na oboljelog. Odlučila sam obrijati glavu i dokazati da kosa nije ono što nas čini lijepim, sve dolazi iz unutra” – izjavljuje Rebecca

Osim tetovažom, Rebecca oboljelima pomaže i u vidu grupnih terapija kroz koje se svi upoznaju, dijele svoja probleme i iskustva u borbi s ovom neugodnom pojavom.

 

Podijeli članak