Volite J.K.Rowling? Njezin kriminalistički roman ove nedjelje dobiva TV obradu!

Viktoria Mikulić 25. kolovoza 2017.

Vjerujemo da će svi fanovi poznate J.K. Rowling, čiji kriminalistički roman 'The Cuckoo's Calling' dobiva i TV obradu, biti pred malim ekranima ovog vikenda!

U travnju 2013. bivši vojni policajac Robert Galbraith objavio je ‘The Cuckoo’s Calling’, tajnoviti roman s privatnim detektivom zvanim Cormoran Strike. To je, barem, bila službena priča.

Tri mjeseca kasnije otkriveno je da Galbraith nije postojao te da je ovo ime pseudonim za J.K. Rowling. Amazon je izvijestio kako je prodaja knjige odmah porasla za 150 %.

https://www.instagram.com/p/BYNhtz0j3t5/?hl=hr&tagged=thecuckooscalling

Sada taj isti roman dobiva i svoju tv seriju koja će se puštati na BBC one od 27. kolovoza, a budući da je spisateljica velika feministica, nasilje prema ženama bit će u potpunosti realno prikazano. Šuška se da je Rowling odbila ponudu za prilagodbu ‘Cuckoo’s Callinga’ u korist BBC-a (još jedan razlog zašto je toliko volimo).

Glumac Tom Burke (poznatog iz serije ‘Rat i mir’) utjelovit će agresivnog detektiva Cormorana Strike, a glumica Holliday Grainger, pod nazivom Robin bit će njegova glavna partnerica u borbi protiv zločina. Serija započinje smrću poznatog modela koje se prvo tretira kao aamoubojstvo, no sve dubljim istraživanjem, ovo dvoje detektiva uvući će se u svijet slavnih i otkriti mračne tajne. Za sada su u planu tri sezone, a mi ne sumnjamo da će serija pokupiti odlične kritike.

Video najavu možete pogledati ovdje: