US – originalna horror priča koja ledi krv u žilama! Pogledajte TRAILER!

admin 11. ožujka 2019.

Redatelj Jordane Peele je dao svim glumcima u filmu 10 horor filmova koje moraju pogledati prije snimanja filma US

Nakon što je sa svojim redateljskim prvijencem, filmom Get Out (Bježi), šokirao suvremenu umjetnost i postavio nove standarde u provokaciji društva s društveno osviještenim horror filmovima, dobitnik Oscara Jordan Peele vraća se s još jednom originalnom horror pričom, filmom za koji je sam napisao scenarij, režirao i producirao ga.

Za razliku od filma “Get Out”, kojem je glavna problematika filma “rasizam”, u filmu “Us” postavlja se teza “da li smo sami sebi najgori neprijatelji?”

O čemu se radi?

“Us” suprostavlja običnu američku obitelj protiv zastrašujućeg i nevjerojatnog protivnika: samih sebe. Van prenesenih značenja poruka unutar filma, radnja se odvija u sadašnjosti, na obalama Sjeverene Karoline, glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyong’o kao Adelaide Wilson. Adelaide i njezina obitelj odlučili su ljetne praznike provesti u idiličnoj vikendici u kojoj je ona provodila svoje ljetne praznike kao dijete.

Progonjena neobjašnjivom i nerazriješenom traumom iz svoje prošlosti i složenom nizom jezovitih slučajnosti, Adelaide osjeća kako je njezina paranoja sve veća dok postaje sve sigurnija da će nešto loše zadesiti njezinu obitelj. Nakon napornog dana na plaži sa svojim prijateljima Tylerima (dobitnica nagrade Emmy – Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon), Adelaide i njezina obitelj (Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex) vraćaju se u svoju vikendicu. Kada padne mrak, Wilsonsi primjećuju siluetu od četiri osobe koje se drže za ruke dok stoje na prilazu.

Volimo napetost!

Već smo najavili kako nas očekuje uzbudljiva i napeta 2019, barem što se horror filmova tiče, a da je tako potvrđuje i činjenica da ćemo za 10-ak dana imati priliku pogledati jedan u nizu vrhunskih.

Ono što nas raduje u iščekivanju ovog filma je taj što je fokus filma na „napetosti” a manje na hororu što je dobar predznak za sve ljubitelje kvalitetne i napete priče.

Da li si spreman pogledati film “Us”?

Kako bi pripremio glumce redatelj Jordane Peele je dao svim glumcima u filmu 10 horor filmova koje moraju pogledati prije snimanja filma US. Moramo priznati da je izbor uistinu impresivan i ako ćemo suditi na temelju pripreme možemo zaključiti da nas očekuje poslastica napetosti. Koliko njih ste pogledali?

1) The Sixth Sense (1999) 

2) The Shining (1980)

3) The Babadook (2014)

4) It Follows (2014)

5) A Tale of Two Sisters (2003)

6) The Birds (1963)

7) Funny Games (2007)

8) Martyrs (2008)

9) Let the Right One In (2008)

10) Again (1991)

Ne sumnjamo da ste ostvarili rezultat 10/10, ali ako slučajno postoji iznimka toplo preporučujemo da do premijere filma “Us” pokrpate rupe i spremno ga dočekate.

Trailer

Ako se još uvijek premišljate za ili protiv, za kraj vam donosimo trailer nakon kojeg će jedino datum 21.03. ostati bitan.

#horor IGRA DARIVANJA

U suradnji s Editus, darujemo 1×2 ulaznice za napeti horor ‘US’. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretan dobitnik 2 ulaznice za novi horor ‘US’ je Teo Melech Aljinović. Čestitamo i molimo da nam se zajedno javi u FB inbox oko preuzimanja ulaznica.

 

Podijeli članak