Sretan vam međunarodni dan njegovog veličanstva – WC-a!

Engineer 18. studenoga 2019.

Što radimo i koliko vremena provodimo na "svetoj oazi"?

Danas slavimo 2 međunarodna dana – dan WC-a i dan muškaraca i možda nije slučajnost da se obilježavaju na isti dan. Istraživanja pokazuju da se žene na WC-u zadržavaju u prosjeku od dvije do tri minute što u stvari i predstavlja neko realno vrijeme.

No kod muškaraca stvar je potpuno drugačija i posljednjih godina on predstavlja bijeg i zaključavanje od utjecaja vanjskog svijeta.

Mudra poslovica kaže: “Dajte muškarcu punjač i on će na WC-u sjediti vječno“. Napredak digitalne tehnologije omogućio nam je da s malog uređaja imamo svijet na dlanu i muškarcu nije dugo trebalo da spoji ugodno s korisnim.

Kritika od strane žena da se po odlasku u WC zadržavaju i po sat vremena postaje sve češći slučaj.

I prije razvoja tehnologije muškarac je uvijek nalazio kreativne načine da se u njemu i zadrži. Svaki šampon za kosu ima svoju naljepnicu na kojoj pišu podaci o proizvodu, za koji tip kose, kako djeluje i kako se upotrebljava. Isto je i s gelovima za tuširanje, regeneratorima, pastom za zube, omekšivačem ili praškom za rublje.

Pregršt informacija, slikica i uputstva zaokupi muški mozak koji zaboravlja na vrijeme i prepušta se ugođaju. Kada noge krenu trnuti vrijeme je da se muškarac prebaci s WC-a na trosjed.

Kako smo i rekli, žene u prosjeku na WC-u provedu dvije do tri minute, a nekoliko je razloga zašto je tome tako:

  • Stid – jer svi znamo što se događa kada nas nema duže od pet minuta.
  • Oko za detalje – Kako muškarci uočavaju nepotrebne stvari poput etiketa i sl. žensko oko u svega par sekundi detektirat će kamenac na tušu i prljavštinu na ogledalu, prazan uložak za osvježivač u WC školjki, umivaonik koji je izgubio sjaj, miris koji nije baš najsvježiji, a u nekim slučajevima i plijesan u tuš kabini. Tko bi se zadržavao u takvoj prostoriji?

Postoje trikovi kojima se možete riješiti svih ovih problema i pokušati uživati na WC-u kao što to i jači spol čini.

1) Kamenca na tušu riješite se tako što skinete držak i ostavite ga preko noći u posudi s octom. Kad ga operete toplom vodom bit će kao nov, a sve rupice odčepljene.

2) Ocat je čarobnjak i za vaša ogledala. Prebrišite ga s alkoholnim octom koji ste pomiješali s vodom u omjeru 50:50.

3) Koristite jednostavne načine za osvježenje vaše WC školjke bez nepotrebnih uložaka i zamjena. Koristite Duck Fresh Disc, samo ga zalijepite i uživajte u svježini koju će vam donijeti.

4) Da biste očistili umivaonik sve što trebate je malo soda bikarbone. Pospite ju po umivaoniku i nakon nekoliko minuta isperite vrućom vodom. Za čišćenje slavina koristite ocat.

5) Maleni, ali efikasni Glade Microspray riješit će vas problema neugodnih mirisa i vaš će mirisni toalet biti meta drugih ljudi. Sjetite se samo članka o usponu i padu Karla Velikog.

6) Nitko ne želi plijesan u svojoj kupaoni. Da biste se je riješili pomiješajte sodu bikarbonu s malo biološkog sapuna za deterdžent pa izribajte kadu. Nakon toga isperite ju vrućom vodom.

Nadamo se da smo vam barem malo savjetima pomogli kako da sredite svoj toalet i uživate na WC-u jednako kako to i muškarci čine. Ipak je danas međunarodni dan WC – pokažite da vam je stalo.

A možete i kupiti ružu svom muškarcu!

###

Za pomoć oko čišćenja kupaonice posjetite stranice Svijet mirisa i blagdani te Kvak Kvak koji će vas inspirirati da krenete u akciju “svježa i mirišljava kupaonica“.

A kao šlag na kraju torte uskoro vas darujemo i proizvodima koji će vašu kupaonicu učiniti oazom mirisa. Detalje uskoro objavljujemo na Facebook stranici.

#danWC-a IGRA DARIVANJA

Na simboličan međunarodni dan WC-a, jednu sretnicu nagradit ćemo Glade Microsprayem Ocean Adventure, Duck Fresh Discom Marine, Glade punjenjem Relaxing zen i Duck punjenjem Floral. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica Glade i Duck mirisnih proizvoda je Antonija Stanković. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox.