Prodajom Rajčice Rajke prikupljeno je više od 200.000 kuna za borbu protiv međuvršnjačkog nasilja!

Viktoria Mikulić 14. listopada 2019.

Sredstva prikupljena prodajom namijenjena su Udruzi roditelja „Korak po korak“ za otvorenje savjetovališta za roditelje i djecu žrtve bullyinga

Rasprodana je cjelokupna količina plišane Rajčice Rajke, pridružene članice Zdravoljubaca koja ne može pravilno izgovoriti slovo r te je u Konzum stigla s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu međuvršnjačkog nasilja.

Time je ostvaren cilj humanitarne akcije koju je Konzum pokrenuo u suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak“, a prikupljen iznos od 204.580 kuna bit će doniran Udruzi za pokretanje savjetovališta za roditelje i djecu pod nazivom #BullyFreeZona.

„Zahvalni smo našim kupcima što su se u velikom broju rado odazvali aktivaciji humanitarnog karaktera te smo izuzetno ponosni što smo u kratkom vremenu rasprodali
sve raspoložive količine Rajčice Rajke. Zajedničkom inicijativom s Udrugom roditelja ‘Korak po korak’ pružit ćemo podršku djeci koja su zbog svoje različitosti žrtve bullyinga te vjerujemo da ćemo time dati značajan doprinos razvoju tolerantnog društva bez nasilja“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

„Što reći nego – hvala svim kupcima koji nisu odoljeli šarmu Rajčice Rajke te Konzumu koji je u nama prepoznao partnera i odlučio podržati naš rad usmjeren na dobrobit djece i roditelja. Međuvršnjačko nasilje rašireno je među djecom bilo koje dobi, a otvaranjem ovog centra osnažit ćemo roditelje i djecu u prepoznavanju, sprečavanju i suočavanju s bullyingom koji jačanjem novih tehnologija postaje sve veći problem u društvu“, izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja „Korak po korak“.

Centar #BullyFreeZona obuhvatit će radionice za roditelje s ciljem osnaživanja za odgovorno roditeljstvo, nenasilan odgoj te prepoznavanje situacija u kojima je smanjena sigurnost djece.

Uz to, stručnjaci psiholozi održat će i radionice za djecu s ciljem prevencije i prepoznavanja vršnjačkog nasilja, poticanja nenasilne komunikacije, asertivnosti i jačanja samopouzdanja.

U Centru će biti omogućena i individualna psihološka savjetovanja za roditelje i djecu vezano uz sigurnost i dobrobit djece, pozitivno roditeljstvo, prepoznavanje znakova zlostavljanja djece te postupanje u slučajevima vršnjačkog nasilja.