Pripremite savršenu šalicu čaja uz novi pingvin timer!

Viktoria Mikulić 22. listopada 2019.

Ljubitelji čajeva, stiglo je vaše vrijeme...

Čak i oni koji ga ne konzumiraju tijekom čitave godine, najesen se uvijek rado vraćaju zdravom i toplom napitku – čaju!

Pripremiti savršenu šalicu čaju uistinu nije lak zadatak, osobito kada govorimo o čajevima u rinfuzi. Nikada nismo sigurni je li dovoljno odstajao u vodi. Ne želite ga ostavljati predugo, niti ga želite prerano izvaditi.

Zato je timer čaja savršen dodatak za ljubitelje čaja jer možete odrediti idealnu količinu vremena potrebnu za najukusniji čaj. Brojni proizvođači unutar svog asortimana imaju timere i ne možemo reći ništa protiv istih, no u usporedbi s ovim pingvin timerom, sve ostalo pada u vodu.

Kako se koristi ovaj praktičan timer?

Omotajte vrećicu čaja oko kljuna pingvina i namjestite optimalno vrijeme infuzije. Nakon što ste namjestili timer, kljun će se polako početi spuštati u toplu vodu, a nakon što završi svoj posao, automatski će izvaditi vrećicu iz vode. Također, da je kraj saznat ćete i kada zazvoni zvono, koje ćete čuti čak iako se nalazite u drugoj prostoriji.

Ako volite zeleni čaj, idealno vrijeme za postavljanje timera je otprilike 2-3 minute, dok je za crne i biljne čajeve potrebno 3-5 minuta, a za voćne od 5-10 minuta.

Ne samo da je odličan za optimalno doziranje, pingvin timer može se koristiti i kao uobičajeni kuhinjski timer. 

Ako i vi želite jedan ovakav u svom domu, možete ga pronaći na stranici whatonearthcatalog.com po cijeni od $19.99!