Postignite željeni izgled i dužinu obrva jednom zauvijek!

Viktoria Mikulić 29. siječnja 2020.

Popularan zahvat koji u potpunosti mijenja izgled lica već je nekoliko godina na tronu estetske kirurgije…

Malo tko se može pohvaliti gustim obrvama koje su pritom idealne dužine, a upravo one znatno utječu na izgled lica. Lijepe i uredne obrve sinonim su za ljepotu i gotovo svaka pripadnica nježnijeg spola teži tome da one u svakom trenutku izgledaju njegovano.

Nekoć su tanje obrve bile u trendu koje je dovoljno iscrtati olovkom ili popuniti sjenilom ako su neravnomjerno raspoređene. Danas se pak cijene pune obrve te njihov prirodniji izgled, a mi smo pronašli način kako to postići.

I dok je većini muškaraca to sporedna stvar koju najčešće ni ne primjećuju, žene su spremne podvrgnuti se raznim tretmanima kako bi postigle zdrav izgled svojih obrva.

Stručnjaci su razvili brojne metode popunjavanja istih, no jedan nam je posebno zanimljiv jer je njegova uspješnost dugoročno zagarantirana.  Riječ je o transplantaciji obrva, jedinoj trajnoj metodi koja postiže onaj wow efekt.

U Poliklinici Maletić pojasnili su nam kako se provodi i koje sve benefite donosi ovaj učinkovit estetski tretman, kao i razloge zbog kojih se susrećemo s ‘nestašnim’ obrvama.

Kada su obrve neprimjerene debljine i punoće one utječu negativno na izgled lica, a razlog tome može biti nasljedni faktor, odnosno genetski uvjetovan  kao i određene bolesti. Također, obrve mogu biti i pretanke zbog dugotrajnog čupanja, a postoje i traume te kao posljedica toga ožiljci.

Prije transplantacije obrva dr. Ana Maletić, specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, obavlja razgovor s pacijentom, a potom slijedi neizostavan i detaljan pregled, procjena zdravstvenog stanja, te konačno crtanje željenog izgleda obrva.

U Poliklinici Maletić transplantaciju obrva rade FUE metodom, drugim riječima s donorske regije – uglavnom je to zatiljni dio vlasišta, ali mogu biti i drugi dijelovi tijela – specijalnim mikro instrumentima uzimaju folikularne jedinice, i to jednu po jednu, te ih implantiraju u područje obrva.

Na ovaj način transplantiranja postiže se prirodan izgled obrva koji je jedino trajno rješenje. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan.

Nekoliko dana nakon zahvata na tretiranim regijama kod pacijenta se pojavljuju krastice, a dlake iz transplantiranih folikularnih jedinica najčešće ispadnu nakon desetak dana. Nove dlake počnu rasti 15 do 16 tjedana nakon zahvata.

Transplantirane dlake rastu u dužinu kao što su rasle na mjestu od kud su uzimane, te je potrebno šišanje, no često se nakon nekog vremena prilagode novom staništu te šišanje više nije potrebno.

Ako se i sami susrećete s tankim obrvama neželjene dužine i htjeli biste jednom zauvijek riješiti taj problem, transplantacija obrva pouzdana je metoda koja u trenu mijenja kompletan izgled lica. Vratite samopouzdanje i svjedočite promjeni koja bi vam mogla promijeniti život.

Za detaljnije informacije o ovom učinkovitom tretmanu ili nekoj drugoj usluzi estetske kirurgije Maletić, posjetite službenu stranicu www.maletic.eu. Također, za sve aktualnosti pratite ih na Facebooku pod nazivom Estetska kirurgija Maletić.