Plavi Orkestar u posljednjim pripremama za velike koncerte u Zagrebu i Ljubljani!

Viktoria Mikulić 14. veljače 2018.

Kao predgrupa im se pridružuje THE LAST LOCATION!

Najveća koncertna atrakcija u regiji Plavi orkestar na turneji ‘Everblue’ koja je trijumfalno počela kod Vječne Vatre u Sarajevu, nastavila se na beogradskom ušću i Zürichu i sve ih rasprodala, u istom tempu nastavlja i s najavljenim koncertima u Ljubljani (četvrtak, 15.2. Arena Stožice) i u Zagrebu (subota, 17.2. Dom sportova). Do sada je na turneji Everblue Plavi orkestar gledalo je već 150 000 ljudi!

Plavi Orkestar je za audiovizualni ugođaj na ovim koncertima angažirao poznatu produkcijsku kompaniju Skymusic corporation koja je do sada surađivala s brojnim festivalima i svjetskim izvođačima poput Enrique Iglesiasa, Santane, Robbie Williamsa, Rihanne, Festivala Exit…

Atmosfera koja prati turneju Everblue podsjeća na osamdesete kada je za grupom Plavi Orkestar vladala nesvakidašnja euforija.

“Mi smo bili i ostali garažni bend ma u kako velikim dvoranama svirali. Zato volimo biti blizu jedan drugoga na stageu. Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog Orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. A to zavisi samo od nas četvorice”, rekao je Saša Lošić pred koncerte.

Publika Plavog Orkestra uživat će i u najprestižnijem zvučnom sistemu na svijetu, revolucionarnom ozvučenju ANYA poznatog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Ovo ozvučenje će premijerno imati priliku čuti publika u Ljubljani i Zagrebu.

Bend The Last Location aktivno svira od 2008. godine, a široj se javnosti predstavlja sudjelovanjem na regionalnom TV showu Rat bendova (2009). Godine 2010. objavljuju prvi EP koji producira Carmen Rizzo (Los Angeles), producent s Grammy nominacijom poznat po radu s Alanis Morissete i Sealom, kojim bend pokazuje svoje autorsko umijeće.

Narednih godina bend aktivno svira live na regionalnim i europskim turnejama etablirajući se kao vodeći bend nove generacije Balkana. Bend je dijelio pozornicu i s najvećim regionalnim imenima poput Dine Merlina, Bijelog dugmeta i Divljih jagoda.

THE LAST LOCATION

The Last Location ima objavljena 4 EP-a (2010., 2012., 2014., i 2016.). Zvuk benda možemo definirati kao power pop stvoren simbiozom energije live rock sastava i modernih aranžmana s karakterističnim melodijskim linijama, jasnim vokalima i s jednostavim ritmovima. Sve tekstove i muziku na albumu potpisuju članovi benda.

U srpnju 2016. ‘The Last Location’ objavljuje ‘Callin’ My Name’ snimljen i produciran u Parizu s francuskim producentom Dinom Siriusiom. Kao najavni singl novog albuma ‘Callin’ My Name’ donosi osvježenje na regionalnu glazbenu scenu potvrđujući ustrajnost benda u namjeri da producira kvalitetnu muziku najviših standarda, a kako to zvuči poslušajte ovdje: