Ovo je najbolje vrijeme za ići spavati ako se želite probuditi svježi

Engineer 06. travnja 2017.

Novi kalkulator sna je pokrenut i reći će vam koje je optimalno vrijeme za ići spavati ovisno o tome kada trebate ustati.

Pretpostavka je ako duže spavate da ćete biti odmorniji, ali ovaj kalkulator osporava ovu činjenicu. Umjesto toga, kalkulator izračunava kada bi trebali ići spavati da bi se naspavali na temelju procjene prirodnog ritma spavanja.

Dakle, kalkulator vam može reći da vam je potrebno manje sna nego trenutno da bi se probudili odmorni, zbunjujuće, zar ne?

Na stranicama kalkulatora sna piše: ”Dobro se naspavati ne znači samo ići ranije spavati nego dobar san označava buđenje u pravo vrijeme.”

”Korištenje formula na temelju tjelesnih prirodnih ritmova, kalkulator sna će naći najbolje vrijeme za ići u krevet kao i za buđenje.”

Kalkulator radi na principu da svatko spava oko pet ili šest sati koji traju otprilike 90 minuta. Kalkulator uzima u obzir da je u prosjeku potrebno 14 minuta za zaspati nakon što legnete u krevet.

Buđenje na pola puta kroz ciklus može na vas djelovati da se osjećate umorno i mrzovoljno idući dan. Ideja je da se probudite između ciklusa i osjećate svježe i odmorno iduće jutro.

Prema novom kalkulatoru sna, donosimo vam najbolje vrijeme za ići na spavanje ovisno o tome kada se trebate probuditi..

Ako trebate ustati u 7 ujutro

Morate ići u krevet u 21:46 ili 23:16. Ako ne možete ići spavati u ovo vrijeme onda u 00:46, 2:16 također ćete se probuditi svježi.

Ako trebate ustati u 8 ujutro

Trebate otići na spavanje 22:46, 00:16, 01:46 ili 3:46.

 

Izvor teksta: glamourmagazine.co.uk