Najprirodniji pramenovi ikada! Evo kako…

Viktoria Mikulić 21. srpnja 2017.

99% vremena koje provedemo surfajući po Instagramu, većinom nam ode na gledanje savršenih frizura kojima se ne možemo nadiviti dovoljno

S besprijekornom kombinacijom pomiješanih živahnih boja koje dolaze do izražaja nakon savršeno isfenirane kose, svatko se osjeća kao da je osvojio svijet nakon takve glamurozne transformacije.

Jeste li se ikada pitali kako na Instagramu kosa izgleda tako dobro, tako savršeno? Naravno, svatko od nas jest. Sve je to zahvaljujući 4D boji za kosu.
Budimo realni, koliko puta nam je frizer pokazao paletu boja i obećao identičnu na našoj kosi, ali na kraju to baš i nije ispalo tako ‘slično’. No prema riječima TOP frizera, jednostavnije je no ikada postići nevjerojatno prirodne pramenove.

Bez obzira što 4D tehnika možda asocira na korištenje trendi boja poput zelene, roze, sive, ova tehnika nema nikakve veze s hologramskim i pastelnim nijansama. Radi se o četiri pravila pomoću kojih se dobiva potpuno prirodni izgled.

Prva dva koraka su određivanje tamnije i svijetlije nijanse, ovisno o boji vašeg tena i vaše kose. To nije ništa neubičajeno, većina frizera zna na prvu procijeniti koja boja pramenova bi vam najbolje odgovarala. Zapravo su iduća dva koraka ključna u postizanju 4D efekta.

Krucijalni trenutak je postizanje suptilnog prijelaza od tamnijeg korijena prema svijetlijim vrhovima. Svi smo do sada već primijetili da je taman izrast svjetski hit. Nakon pravilno izvedenog sjenčanja, završni korak je stavljanje neutralnog preljeva bez kojeg tamnije i svijetlije nijanse ne bi došle do izražaja.

S dobro odrađenom 4D tehnikom, klijenti više nikada neće morati ukazivati na greške. Ova četiri koraka daju uistinu harmoničan izgled kosi upravo radi zanimljivog sjenčanja tamnijih sa svijetlijim nijansama.

S ovom tehnikom valja biti oprezan jer ukoliko se jedan korak izostavi, rezultat može ispasti pravi debakl. Ako ste spremni za promjenu, pri idućem odlasku kod frizera pripremite nekoliko fotki s Instagram profila popularnog svjetskog frizera Matt Reza.

 

Podijeli članak