FOTO by Laboratorios BABÉ

Kids

Laboratorios BABÉ – jer ne pristajemo na kompromise kada su u pitanju naša djeca!

Viktoria Mikulić 05. listopada 2021.

Nezaobilazan brend za dječju njegu kojem jednako vjeruju mame i farmaceuti…

Djeca su naše najveće bogatstvo. Ta malena, neiskvarena bića nas podsjećaju da je svijet jedno lijepo mjesto i uz njih se i sami trudimo biti što pozitivniji.

Njihov pogled u trenu nam popravi dan, stoga ne iznenađuje što im želimo priuštiti samo najbolje. S rođenjem djeteta, svaki roditelj spoznaje jedan novi, ispunjeniji život, a kao što i sama izreka kaže – mama se ponovno rađa s dolaskom bebe na svijet.

Tada otkrivamo jednu nesebičnu vrstu ljubavi, onu u kojoj dajemo, a pritom ne tražimo ništa zauzvrat, onu za koju nismo ni znali da tinja negdje unutar nas. Onu koja nas čini boljim osobama i daje snagu da u svakom novom danu pronađemo razloga za osmijeh…

Kada je u pitanju dječja njega, ne bismo trebali pristajati na kompromise, već pomno birati samo one proizvode koji u potpunosti zadovoljavaju sve naše kriterije, među kojima posebnu pažnju posvećujemo prirodnim sastojcima, kvaliteti ambalaže kao i cjenovnoj prihvatljivosti.

Upravo zato je danas u centru pozornosti Laboratorios BABÉ, španjolski dermokozmetički brend koji dolazi iz grada Valencije. Osnovan je još 1994. godine kao dio velike grupacije ˝RNB Grupo Farmaceutico˝ vodećeg i uglednog španjolskog proizvođača kozmetičkih proizvoda.

Tvornica u predgrađu Valencije, točnije u Paterni na 40.000m2 (2. po veličini u Europi) zapošljava više od 600 ljudi, među kojima je 40 visokoobrazovanih farmaceuta i kemičara – u odjelu za istraživanje i razvoj.

Zanimljiva je činjenica da je od prvog dana vlasnička struktura tvrtke nepromijenjena, što dovoljno govori o njihovoj reputaciji – vlasnici su dva farmaceuta koji su sa svojim kućnim brendom BABÉ fokusirani isključivo na ljekarnički kanal. Željno smo očekivali da ovaj skincare brand stigne i naše tržište, a sada konačno možemo obznaniti da je dostupan u Hrvatskoj.

Kako je nastalo ime brenda?

Jedan od vlasnika je još kao stažist u majčinoj ljekarni radio magistralne pripravke koji su s vremenom stekli naklonost među kupcima. Za njegove hvalevrijedne kreme primao je samo komplimente i svi su se raspitivali o njihovom imenu, no one tada nisu imale nikakav zaštićeni naziv. Uslijedio je odgovor: ˝No lo so, pero VaBe˝ (u prijevodu: Ne znam, ali djeluje). Budući da se u lokalnom dijalektu slovo B na početku riječi izgovara tako da zvuči kao ˝V˝ – brend je dobio ime BABÉ (=VaBe) što bi u konačnici značilo – dobro je, djeluje.

Njihova djelotvornost prepoznata je u cijelom svijetu, a ono po čemu se dodatno ističu na tržištu dermokozmetike je potpuna transparentnost. Naime, Laboratorios BABÉ jedini je brend koji potpuno transparentno na svojim proizvodima deklarira pH proizvoda i točan postotak aktivnih sastojaka u proizvodu. Posebnost je i što se njihovi proizvodi izvoze u više od 50 zemalja svijeta, ali svugdje su dostupni  isključivo putem ljekarni, gdje je osigurana konzultacija sa stručnom osobom.

Nadalje, njihova politika poslovanja zasnovana je na empatiji. Sve što lansiraju, stvoreno je u konzultaciji s potrošačima. Brinu o njihovim potrebama i razvijaju proizvode koje će kasnije moći primijeniti, kako njihovi kupci tako i farmaceuti i doktori. Osim sigurnog recepta zasnovanog prema najvišim farmaceutskim standardima, Laboratorios BABÉ diči se i inovativnošću, popraćenom konstantnim istraživanjem u poboljšanju kvalitete.

PEDIATRIC

Laboratorios BABÉ nezaobilazna je destinacija prilikom kupnje dječjih proizvoda, namijenjena za sve koji za svoje malene od rođenja žele samo najbolje. Njihova najnagrađivanija linija Laboratorios BABE Pediatric svrstava se u tri ciljne grupe: za dnevnu njegu i hidrataciju, za suhu i atopiji sklonu kožu i za njegu specifičnih područja. Svi proizvodi iz linije PEDIATRIC prikladni su od novorođenačke dobi (0+).

U fokusu su proizvodi za njegu suhe i atopiji sklone kože koje su prepoznali pedijatri diljem svijeta, a unutar linije nalaze se balzam za lice, ulje za kupanje i emolijentna krema. Neke od njihovih primarnih karakteristika su: obnova kožne barijere, ublažavanje svrbeža i iritacije te dubinska njega.

U liniji su i  potpuno jedinstveni proizvodi na našem tržištu – ŠAMPON ZA TJEMENICU i GEL ZA INTIMNU HIGIJENU. Šampon za tjemenicu je potpuni novitet na tržištu, budući da su do sada postojale samo pjene i kreme.

Njegove značajke su: učinkovito prevenira i pomaže odstraniti tjemenicu, djeluje na čimbenike koji je uzrokuju i pogodno djeluje na vlasište i kožu. Gel za intimnu njegu jedan je od najtraženijih proizvoda jer ne postoji ništa slično za manju dob, a sadrži prebiotike i dermoprotektivne sastojke koji pomažu kod prevencije infekcija.

Tu je i klasična dnevna njega i hidratacija koja uključuju tri proizvoda – gel za kupanje, ultra nježni šampon i hidratantno mlijeko za tijelo.

Osim dječje, unutar asortimana se mogu pronaći još tri linije namijenjene cijeloj obitelji:

Facial essentials – bazna linija za čišćenje i hidrataciju lica koja se sastoji od krema za sve tipove koža, micelarne vode i gela.

Body – linija za tijelo gdje se osobito ističu dva proizvoda: 24h ROLL-ON DEODORANT kao jedan od veoma rijetkih na tržištu koji ne sadrži niti alkohol niti aluminij, kao i ulje za kupanje, jedino na tržištu u čijem sastavu nema vode.

Total – linija koja je neophodna za svaku pripadnicu nježnijeg spola. Unutar iste može se pronaći jedan moćan proizvod koji je istodobno efektivan kod njege lica i tijela – TOTAL Cream.

Sa sigurnošću možemo reći da je isti nezaobilazan dio svake ženske torbice, baš poput ruža za usne i ogledalca.

Svi proizvodi su syndet formulacija, bez parabena, bez mineralnih ulja, bez ftalata, hipoalergeni te testirani dermatološki/pedijatrijski/oftalmološki/ginekološki (ovisno o tipu proizvoda). Koriste isključivo ulja biljnog podrijetla.

Unutar portfolia brenda nalazi se čak 11 linija, dok su na naše tržište zasad stigle samo 4 linije (FACIAL Essentials, Pediatric, Body, TOTAL), no plan za 2022. godinu obuhvaća plasiranje linije SUN (za zaštitu od sunca) te HealthyAging+ (Anti-age linija).

Jedva čekamo sve isprobati i vjerujemo da će svaka linija, baš poput ova četiri favorita, izazvati jednako oduševljenje.

Činjenica da je riječ o brendu kojem farmaceuti u potpunosti vjeruju još od davne 1994. godine, i nama daje vjetar u leđa da ga preporučimo svima vama. Kako za velike, tako i za naše najmlađe sa sigurnošću možemo zaključiti da je Laboratorios BABÉ rješenje za sve vaše skincare nedoumice.

Za više informacija o ovom svjetski prepoznatom brendu, posjetite njihovu službenu stranicu, a za sve aktualnosti pratite njihovu društvenu mrežu Instagram.

Laboratorios BABÉ možete kupiti putem web trgovine farmacia.hr i u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.